Waarom een usb c adapter simpelweg een life saver is

Waarom een usb c adapter simpelweg een life saver is

17 februari 2022 0 Door TCL

De micro-usb kennen we allemaal nog wel. Je had een kabel met micro-usb aansluiting nodig om je mobieltje op te laden en wat denk je van je tablet? Tegenwoordig zie je steeds vaker de usb-c aansluiting naar voren komen. Een nieuw mobieltje, mits niet van Apple, heeft nu standaard een usb-c aansluiting in plaats van de micro-usb poort zoals we die gewend waren. In sommige gevallen kan het erg nuttig zijn om een usb c adapter te hebben. Deze tekst zal erop ingaan waarom je usb-c steeds vaker ziet en wat je met een usb c adapter kan doen. Een usb c adapter is namelijk in sommige gevallen echt een must have en daarom is het goed om dit artikel door te nemen.

Waarom usb-c

Nog niet zo heel lang geleden vond de regering dat het tijd werd voor een universele lader. Dat werd de lader met twee usb-c uiteindes in plaats van bijvoorbeeld micro-usb gecombineerd met een usb-a uiteinde. Bij usb-c maakt het niet uit hoe je het uiteinde in je apparaat stopt. Het zal altijd passen; zelfs op de kop. Bij micro-usb maakte dit wel uit en was er eigenlijk maar 1 goede manier. Een ander voordeel van usb-c ten opzichte van een andere aansluiting is dat usb-c zorgt voor een zeer snelle dataoverdracht.

Het nut van een usb c adapter

Nu weet je dus iets over de voordelen van usb-c. Maar wat kun je nu dan met een usb-c adapter doen? Tegenwoordig vind je in smartphone doosjes geen laadblok meer en de kabel heeft 2 usb-c uiteindes. Indien jij alleen een laadblok hebt met een usb-a poort, dan heb je dus een probleem. Een usb-c adapter zou dan uitkomst kunnen bieden. Met zo’n usb c adapter die je simpelweg aan je laadblok koppelt middels usb-a, creëer je een laadblok met een usb-c aansluiting. Nu past de lader dus wel in het laadblok en is je probleem opgelost zonder een nieuw laadblok nodig te hebben. Er zijn ook andere usb c adapters verkrijgbaar. Denk aan micro-usb naar usb-c bijvoorbeeld. Een usb c adapter kan veel verschillende problemen oplossen en om die rede is de usb c adapter gewoon een life saver.

Kort samengevat is usb-c steeds belangrijker geworden in deze maatschappij. Zeker sinds de regering besloten heeft in te zetten op een universele lader waar nu zelfs wetgeving voor is. Heb je een laadblok of -kabel liggen met een verkeerde aansluiting? Een usb c adapter is je beste vriend.