Meer doen met je bakfiets

Meer doen met je bakfiets

3 maart 2022 0 Door TCL

Fietsvakanties bestaan al veel jaren. We denken daarbij al snel aan avontuurlijke reizen in een ander continent of land met een échte trekkingfiets. Fantastische verhalen kan je hierover ontdekken bij de ervaren vakantiefietser. Fietsvakanties in eigen land worden alsmaar populairder zeker deze tijd. Het coronavirus en de lockdown heeft dit enkel maar versterkt. Met zijn allen ontdekken we wat ons prachtig land wel niet te bieden heeft. Maar hoe ga je met je (jonge) gezin op een fietsvakantie? En stop je ’s avonds bij een hotel om te overnachten of kies je voor een lokale camping? Hoe zit het met de kleintjes? Houden die veel fietsen wel vol? Een fietsvakantie met je bakfiets is hiervoor zeker geen gekke oplossing. En wat met je bagage? Vaak zijn je stadsfietsen (elektrisch of niet) niet uitgerust om veel bagage mee te nemen. Gelukkig heeft een bakfiets aardig wat ruimte. 

 

Het nieuwe duurzame reizen

Wie op vakantie gaat doet dit vaak met de auto of het vliegtuig, misschien zelfs met de trein. Een ding hebben ze allemaal gemeen, ze verbruiken veel energie en laten een hoop CO2 uitstoot achter. Nu is een vakantie met het openbaar vervoer misschien ook wat milieuvriendelijker maar een vakantie op de fiets is wel het aller duurzaamst. Wanneer je fiets heb je namelijk helemaal geen CO2 uitstoot. Ook is een fietsvakantie de enige echte gelegenheid om eens van je eigen land te genieten. Je zal wel gek opkijken dat wanneer je de tijd neemt om ons landje onder de loep te nemen het helemaal nog niet zo gek is. Je kunt richting de zee fietsen en lekker uitwaaien op het strand of wat meer de bossen of zelfs de steden intrekken. Met een bakfiets heb je ook een stuk minder last van al het verkeer en de ontstoppingen en files die het met zich meebrengt. Een fietsvakantie is een ideale oplossing als je het zo bekijkt. Ook ben je nog eens een heel stuk minder geld kwijt aan bezine wat vandaag de dag naar behoorlijke prijzen is gestegen, dat zelfde geld kan je weer ergens anders voor gebruiken, misschien zelfs om je vakantie een stukje mooier te maken door een extra dagje uit eten of een net wat mooier verblijf. 

 

Elektrische bakfietsen

Wie bijna van de stoel valt van schrik bij de gedachte aan zo’n actieve vakantie heeft natuurlijk ook altijd nog de optie om te kiezen voor een elektrische bakfiets. Hierdoor ga je een heel stuk makkelijker over alle hobbels en heuvels heen zonder al te veel kracht kwijt te zijn.