Is jouw tuin al klaar voor de zomermaanden?

Is jouw tuin al klaar voor de zomermaanden?

17 februari 2022 0 Door TCL

Ook al kan je het je op dit moment nog niet helemaal voorstellen, maar ook in Nederland wordt het op een gegeven moment echt weer zomer. Iets waar we de komende maanden nog veel mee te maken zullen krijgen is de klimaatverandering. Dat is dit moment al goed te merken door alle stormen en heftige regenval. Maar ook met de zomer zullen we er mee te maken krijgen. De klimaat verandering heeft echt z’n intrede gedaan. Stapsgewijs stijgt de temperatuur. De zomers worden heter maar ook natter, de winters minder koud en steeds vaker loopt de herfst ongemerkt door in de winter. Ook wereldwijd is het klimaat aan het veranderen. Het smeltende ijs op de polen is iets wat jaren geleden ondenkbaar was. We zijn er ons met z’n allen steeds meer van bewust dat we zelf een grote bijdrage leveren aan het veranderen van het klimaat. De uitstoot van CO2 wordt gezien als de grootste boosdoener voor het milieu. De opwarming van de aarde is niet meer te stoppen. Door de hoeveelheden broeikasgas die de mens al uitgestoten heeft, zal het deze eeuw warmer worden. Hoeveel de aarde zal opwarmen, hangt af van welke maatregelen wereldwijd genomen worden. Als de uitstoot van broeikasgassen doorgaat zoals nu zal het eind van deze eeuw gemiddeld zo’n vier graden warmer zijn dan nu.

Het buitenleven

Ondanks de natte en onstabiele zomer willen de meeste mensen toch zoveel mogelijk van het buitenleven genieten. Als de temperatuur goed is en het is even droog dan wil je genieten in je mooie opgeknapte tuin. Op je balkon of in je tuin kan je eerder zitten dan je denkt. Ook al is het somber weer je kunt het als snel gezellig en warm maken zodat je toch nog buiten kan zitten in de zomermaanden. Plaats bijvoorbeeld een overkapping in je tuin van een douglas balk voor een warme sfeer. Online zijn er diverse lougesets te koop waarmee je jouw tuin of balkon een heel andere uitstraling geeft. Als je er dan nog wat leuke plantjes bijzet en fleurige kussens op je loungebak legt dan kan het genieten beginnen, zelf als het weer tegenvalt.

Ook in de wintermaanden in je tuin genieten

Steeds meer mensen willen het hele jaar door buiten kunnen zitten in hun tuin of op hun balkon. Als je al een mooie lounge set hebt dan kan je met wat kleine aanpassingen ook op koude dagen buiten blijven genieten. Een warmtelamp hoort daar zeker bij. Heerlijk warmte op de plaatsen waar je zit is met een warmtelamp gegarandeerd. Ook het aanbrengen van een overkapping of een veranda in je tuin draagt er toe bij dat je, wat voor weer het ook is, toch buiten kan blijven zitten.