TCL tips 20-26 juli

Droogte in de stad

Nu de regen maar niet wil vallen, kunnen we volop genieten van het heerlijke weer, maar krijgen we ook steeds meer waarschuwingen over ons watergebruik. In Kaapstad in Zuid-Afrika is dat al tijden aan de gang en lijkt er een einde in zicht van de watervoorraad te komen. Fotograaf Zindzi Zwietering maakte bijzonder(e) vervreemdende beelden van de stad en de natuur.

Bron in WG Kunst | za 21 & z0 22 juli – 13:00-17:00, opening vr 20 juli 17:00-19:00

 

Klassiek genieten in de natuur

Bij festivals denken we toch al snel aan hossende mensen en keiharde dansmuziek. Dat dat helemaal niet hoeft om toch een fantastische (festival)ervaring te hebben laat Wonderfeel zien, het grootste klassieke muziekfestival van Nederland. We hadden er vorig jaar een hele fijne tijd met goed eten!

Wonderfeel op landgoed Schaep en Burgh in ’s-Graveland | vr 20 t/m zo 22 juli

 

Gluren bij de buren

Wordt het niet eens tijd om je buren wat beter te leren kennen? Dit weekend kan je in verschillende steden je tentje opzetten en zo in contact komen met je stad- en buurtgenoten. In Amsterdam kan je in maar liefst vijf parken terecht. Maar let wel, je moet van tevoren reserveren.

Buurtcamping | vr 20 t/m zo 22 juli

 

Brazilië in Amsterdam

Lukt het je deze zomer niet om een verre reis te maken? Dan hoef je alleen maar even naar de Amsterdamse Schinkelbuurt voor een goede dosis Samba. Bij Duas no Samba worden oude traditionele sambas gezongen door de Nederlandse Femke Smit en kun je luisteren naar de onbekendere sambas van hedendaagse componisten, gezongen door Viviani Godoy.

Duas no Samba in Munganga | vr 20 juli 20:30

 

Dansen in de Bijlmer

Zomer in Amsterdam betekent natuurlijk ook Kwaku. Dit weekend is alweer het tweede (van vier) van dit jaar. Met o.a. op vrijdag (de laatste kaarten voor) Kool and the Gang en op zondag de Roze zondag, met films, muziek en natuurlijk voetbal. De sport waar het allemaal mee begon.

Kwaku Summer Festival | t/m zo 5 augustus (vr, za, zo)

 

credits
foto: Zindi Zwietering

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *