TCL weektips 9-15 maart

Roze cinema

De komende week kleurt het in het Ketelhuis op het Westergasterrein roze. De Roze Filmdagen is het LGBTQ filmfestival van Amsterdam. Je kunt de komende dagen weer kunnen genieten van het beste wat de internationale roze cinema te bieden heeft. Met gasten, debat, maar vooral met speelfilms, documentaires en shorts die je raken. Blogger Sara gaat op pad en doet uitgebreid verslag.

Roze Filmdagen | 8 – 18 maart, het Ketelhuis, Amsterdam

 

Something Raw

Na zestien jaar ongepolijst, confronterend en brutaal te zijn geweest, stopt Something Raw Festival ermee. Nog eenmaal wordt dit festival voor de vernieuwende dans en performance georganiseerd. Nieuw internationaal talent komt met sculpturen, een speeltuin met textiele lichamen, robots, acrobaten en operazangers naar de Nes. Plus clubnacht!

Something Raw Festival | 14 – 17 maart in De Brakke Grond en Frascati

 

Industriële foto’s in Huis Marseille

In Huis Marseille is vanaf vandaag een expo van de Düsseldorfer Photoschule te zien, een groep fotografen die hebben gestudeerd aan de Kunstakademie Düsseldorf onder het beroemde kunstenaarsechtpaar Bernd en Hilla Becher. Ze zijn bekend geworden door hun indrukwekkende reeksen foto’s van industriële en functionele architectuur zoals watertorens, fabriekshallen en vakwerkhuizen, waarbij ze elk object precies in het midden en op ooghoogte in het beeld plaatsen. Hun studenten waren o.a. Candida Höfer, Axel Hütte, Andreas Gursky en Thomas Struth.

Bernd, Hilla en de anderen / Fotografie uit Düsseldorf  in Huis Marseille | 9 maart – 3 juni

 

We’re OFF again

Opera is hartstikke hip. Op het Opera Forward Festival zie je geen stijve opera’s met aria’s waar geen einde aan lijkt te komen, maar zes vernieuwende opera’s op verschillende plekken in Amsterdam (o.a. Nationale Opera & Ballet, Casco en de Meervaart). Op het programma staat werk van beroemde regisseurs als Pierre Audi, Romeo Castellucci en Bill T. Jones en een operadebuut van jong talent Nina Spijkers. Ben je jonger dan 35? Dan krijg je korting!

Opera Forward Festival | 13 – 26 maart

 

Ruim Pampus op

Op 9 en 10 maar is het NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Steek ook je handen uit de mouwen en stap bijvoorbeeld in Muiden aan boord en vaar naar Forteiland Pampus om daar de boel eens goed op te ruimen. Liever dichter bij huis wat goeds doen voor het milieu? Doe dan aan ‘plogging’, een nieuwe trend uit Zweden die hardlopen combineert met afval opruimen. Zonder een afvalzak in je handen hoor je er daar als hardloper niet meer bij.

NLdoet | Ruim Pampus op | 9-10 maart

 

 

credits
Uitgelichte afbeelding: campagne Soopknife
Beeld Opera Forward Festival: Das Floß der Medusa, regie Romeo Castellucci © Petrovsky & Ramone

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *