TCL Weektips 8-14 februari

Aanstaande woensdag is het Valentijnsdag. Dat kan je natuurlijk klassiek met een heerlijk diner vieren (of met pizza en Netflix), maar er zijn ook genoeg culturele evenementen. 

 

Huwelijksfeestje in Paradiso

Ter ere van het 50-jarig bestaan van Paradiso trouwen aanstaande woensdag 11 stellen in de poptempel, net zoals dat vroeger gebeurde toen het nog een kerk was. De huwelijken zijn besloten, maar vanaf 23:00 barst het feestgedruis los en kan jij samen met alle gasten doorfeesten. Zelf ook huwelijkswensen? Je kan in de kleine zaal voor één nacht trouwen.

50 Happy Together in Paradiso | wo 14 februari 22:30 (zaal open) tot 04:00

 

My funny Valentine

Liever een avondje lachen? In het Comedy Café is een speciale Valentijnsdag Comedy Special. Een goede plek om je lief mee naartoe te nemen. Of je date natuurlijk, dan kun je er gelijk achter komen of jullie humor een beetje compatibel is.

Valentijnsdag Comedy Special in het Comedy Café | wo 14 februari 20:30 tot 22:30

 

Romantiek buiten de stadsgrenzen

Wil je voor Valentijnsdag iets bijzonders (cultureels) ondernemen? Ga dan naar het Muiderslot. Het slot is speciaal voor Valentijnsdag ’s avonds geopend. Dit jaar staat het museum in het teken van Sterke Vrouwen. Er zijn rondleidingen, liefdesdranken en een suikerhartjesroute. Wel even van tevoren reserveren!

Valentijnsavond in het Muiderslot | wo 14 februari 19:00 tot 22:00

 

Niet zo’n fan van Valentijn? Niet getreurd, er zijn zoals gewoonlijk nog genoeg andere leuke culturele dingen te doen!

 

Hedendaagse dans en Andalusische muziek

In de Meervaart gaat dit weekend ZIEL | ROUH in première van ICK & Amsterdams Andalusisch Orkest. Drie choreografen gaan aan het werk met drie verschillende stromingen uit de Andalusische muziek. Van de website: ‘Twee disciplines, twee beschavingen, twee denkkaders, twee tradities; maken samen een som die ver boven de simpele optelling uitstijgt.’

ZIEL | ROUH in de Meervaart | vr 9 t/m za 10 februari (première) 20:15

 

Kunst | Conflict

Frascati Issues blijft een van onze lievelingsseries in Frascati. De kern van deze programma’s is altijd een actueel politiek of maatschappelijk onderwerp dat in eigen stijl, met theater en debat, onder de loep wordt genomen. Ditmaal staat het programma in het thema van conflict. Hoe respecteren we het meningsverschil maar gaan we daar ook het gesprek over aan? Frascati’s theaterzalen worden getransformeerd tot arena’s, parlementen, rechtbanken en onderhandelruimtes. Er zijn verschillende politieke voorstellingen te zien en op vrijdag 9 februari is er De Avond van de Woede.

Frascati Issues: To Dis/Agree in Frascati | do 8 t/m za 10 februari

 

Jonge makers in de kamer

Februari betekent Stukafest, het Studenten Kamer Festival. Jonge makers spelen in (je raadt het al) studentenkamers door heel het land. Tussen bierkratten en vuile sokken kun je vanuit een vensterbank genieten van een intiem optreden. Op één avond race je langs drie studentenhuizen voor muziek, theater, dans of poëzie optredens. In de meeste steden eindigt de avond met een tiptop eindfeest. Dit weekend starten de eerste festivals in Utrecht en Leiden, en de rest van de maand volgen de andere grote studentensteden in het land. Check hier alle steden.

Stukafest | 8 februari t/m 1 maart (verschillende speeldata per stad, kijk op de website voor meer info)

 

Beroering, commotie, deining, drukte, opschudding

Het zijn synoniemen voor het woord reuring en dat is ook precies wat je kan verwachten bij het Nieuwe Makers Festival RRReuring in Podium Mozaïek, dat al deze hele week gaande is. Dit weekend sluit het festival af met Ada Ozdogan, Der Vlerk en Mara van Nes.

Nieuwe Makers Festival RRReuring in Podium Mozaïek | t/m za 10 februari

 

 

credits
Uitgelichte afbeelding: Huwelijksvoltrekking, Paradiso, Vrij Gemeente, via paradiso.nl
Foto ZIEL | ROUH: meervaart.nl
Foto Stukafest © Jan Willem Groen (facebook.com/stukafest)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *