TCL weektips 7 april-13 april

Dansen op Beethoven in Paradiso

Stilzitten is er niet bij. Tot vier uur ’s ochtends kun je – met een biertje in de hand – in alle ruimtes van Paradiso dansen op klassieke muziek, live uitgevoerd door grote ensembles als Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Klassieke muziek voor iedereen! Ook leuk: er lopen ze Muziekgidsen rondlopen, en zij weten alles over de musici en het programma .

Klassifest in Paradiso | za 7 april

 

Absurd familiedrama van A.M. Homes

Schrijfster A.M. Homes schreef Forgive us, een roman met een grote tragische familiegebeurtenis maar op een absurde manier gebracht. Guy Cassiers (van Hamlet vs Hamlet) regisseerde het verhaal voor Toneelgroep Amsterdam. Alles waar je op kunt bouwen – familie, vrienden – staat onder druk. Niets of in ieder geval niet te veel lezen van tevoren, gewoon gaan kijken!

Vergeef ons van Toneelgroep Amsterdam | vanaf 7 april in Stadsschouwburg Amsterdam

 

Alles leren over je brein in anderhalf uur

We tippen ze wel vaker de events van de Sunday Assembly. Wij vinden het “een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend”.  ln plaats van naar de kerk ga je naar de Assembly, je leert wat, je luistert naar mooie liedjes en je eet van – je zelfgebakken – taart.

Deze keer gaat het over hersengroei. Met een lezing van Rachel Brouwer, wiskundige en neurowetenschapper. Hoe leren onze hersenen? Groeien onze hersenen als we ouder worden? Wanneer zijn de hersenen uitontwikkeld? Hoe blijven onze hersens gezond?

Verder popsongs, soul, storytelling, een kunstlezing en nog meer!

Sunday Assembly: Hersengroei in Mezrab | zo 8 april

 

Wervelende live ‘radioshow’

Holland Festival organiseert de jaarlijkse HF Young Academy speciaal voor iedereen tot en met 39 jaar waarin verschillende onderwerpen uit de voorstellingen te horen en te zien zijn. Ditmaal in de vorm van een soort radioshow, onder het thema ‘appropriation’. In de culturele sector betekent dit het hergebruiken van bestaand materiaal uit een andere culturele groep dan die van jou. Maak het live mee, deze avond vol liedjes, jingles en winacties!

HF Young Academy: Appropriation in Loods 6 | do 12 april

 

Westergasfabriek 15 jaar

Vijftien jaar geleden werd de Westergasfabriek heropend en inmiddels kent iedereen de  karakteristieke historische fabrieksgebouwen zoals de Gashouder en het Ketelhuis. Het aankomende jaar zijn er verschillende festiviteiten, maar op zondag 8 april wordt er afgetrapt met een speciaal programma: gratis picknicken onder de bloesembomen en aan een meterslange picknicktafel, veel leuke dingen voor de kinderen waaronder vissen vangen in de spartelvijver, en natuurlijk muziek en een leuke markt.

Westergasfabriek 15 jaar | zo april – het hele jaar door

 

Nieuwe en oude kunst in een goed huwelijk

Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem organiseren vanaf nu tentoonstellingen onder één naam: Frans Hals Museum. De deuren van de twee locaties gaan maximaal open voor kunst van oude meesters en kunstenaars van nu. Ook zullen er tentoonstellingen worden georganiseerd waarin nieuw en oud samen te zien zijn. Haarlem krijgt ook een kunstsalon waar we naar kunst kunnen kijken en tegelijkertijd koffie kunnen drinken; een dakterras met mini-beeldentuin en uitzicht over historisch Haarlem. De lente is begonnen! Onder meer met de tentoonstelling ‘De onbegrensde tuin’ van kunstenaar Birthe Leemeijer over de Nederlandse bloembollencultuur.

Frans Hals Museum, Haarlem

 

credit
Klassifest 2017, Nederlands Blazers Ensemble
foto: Marlena Waldthausen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *