TCL weektips 30 maart-6 april

Kunstenfestival voor jong en oud

Festival Tweetakt in Utrecht is een jaarlijks multidisciplinair kunstenfestival geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma. In het festivalhart op de Neude en in de theaters van Utrecht zijn verschillende theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games en cabaret te zien. Op het programma staat o.a. de première van Transformers van DOX, en dansvoorstelling door de straten van Utrecht, waarin een groep jonge performers de clichés over ‘hangjongeren’ op de hak neemt.

Festival Tweetakt | 30 maart t/m 15 april De Neude en Utrechtse theaters | 1 april – 10 juni elk weekend in Fort Ruigenhoek

 

Vijftig jaar Paradiso

De poptempel van Nederland bestaat vandaag vijftig jaar. De jongeren onder ons weten de weg erheen al jaren te vinden voor de clubnachten, de wat ouderen memoreren de hippie- en punkhoogtijdagen. Tussen punk en electro zit nog veel meer. Dat is allemaal te horen in het overvolle programma waarin je een trip kunt maken door de muziekgeschiedenis. Hippiemuziek, punk, reggae, house en daarna door naar het ontbijt als de zon op komt.

Paradi50 in Paradiso| za 30 maart

 

Monnikendans

De voorstelling Sutra ging in 2008 in première. We hebben het toen moeten missen, maar gelukkig is de voorstelling weer terug in Nederland. In Sutra zien we een mix van moderne dans met kungfu. De Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui maakte de voorstelling en de dans wordt uitgevoerd door in kungfu gespecialiseerde Shaolinmonniken. Dan kan alleen maar prachtig zijn.

Sutra in Zuiderstrandtheater in Den Haag | wo 4 april
Sutra in Stadsschouwburg Utrecht | do 12 april

 

90 kunstgalerieën onder één dak

Tijdens KunstRAI presenteren maar liefst 90 galerieën werk van vooraanstaande hedendaagse kunstenaars. Door dat gigantische aanbod is er ook een grote diversiteit in werk, zowel in thematiek, vorm als medium. Leuk voor als je een keertje geen zin hebt in een museum maar wel fantastisch werk wilt zien.

KunstRAI in de RAI | wo 4 t/m zo 8 april

 

Eerlijke kunst op Unfair

Op Unfair Amsterdam koop je direct bij de kunstenaar. Deze beurs is constant op zoek naar nieuwe verbindingen tussen kunstenaars en kunstliefhebbers. Dat betekent dat je naast lekker struinen bijvoorbeeld ook naar een audiotour kan luisteren.

Unfair in de Westergasfabriek | t/m ma 2 april

 

Klassieke familiemoorden

Vader doodt dochter, moeder doodt man, zoon doodt moeder. Dat mag je gerust een familietragedie noemen. Het is het verhaal van Agamemnon, Iphigineia, Klytaimnestra en Orestes dat al eeuwenlang wordt verteld en wordt opgevoerd in het theater en nog steeds relevant is. Want ook na al die eeuwen blijft de vraag: verdienen mannen en vrouwen gelijke rechten? Deze week zie je in Den Haag de eerste try-outs van De Oresteia van Het Nationale Theater, waar het op 7 april in première gaat. Daarna speelt de voorstelling door het hele land.

De Oresteia van Het Nationale Theater | volledige speellijst

 

credits
Foto Tweetakt bron: facebook.com/tweetakt

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *