TCL Weektips 26 januari – 1 februari

18 dagen dans in Den Haag

Het Holland Dance Festival verandert Den Haag weer tot dansstad van Nederland. Op vier locaties zijn vijftig internationale voorstellingen te zien. Je kunt niet alleen kijken, maar ook meedoen aan workshops. Wij kijken in ieder geval uit naar het werk van dansicoon Martha Graham.

Holland Dance Festival in Den Haag | 25 jan – 11 feb

 

Stoomcursus poëzie lezen

De columns van Ellen Deckwitz in NRC worden nooit overgeslagen. Geestig, verhelderend en ontluisterend zijn ze. Dat moet ook de stoomcursus poëzie lezen zijn die ze geeft. Daarbij tovert Corrie van Binsbergen filmische klanken uit haar gitaar en zijn er beelden te zien door videast Martijn Grootendorst.

Stoomcursus poëzie lezen | vr 26 jan Toneelschuur, Haarlem – wo 31 jan De Nieuwe Liefde, Amsterdam

 

Op naar het noorden

Leeuwarden is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa en de Friezen hebben het hele jaar een enorm groot en tof programma neergezet. A.s. zaterdag is de officiële opening van Leeuwarden-Fryslân 2018 en dat is zeker een dagtripje naar het noorden waard. Overdag kun je bijvoorbeeld naar het Fries Museum naar de tentoonstelling van hedendaagse kunstenaars die geïnspireerd zijn door het werk van de in Leeuwarden geboren M.C. Escher. Van 19:00-21:00 zijn er op verschillende plekken in de stad korte gratis voorproefjes van het programma van komend jaar en om 21:00 is de officiële opening die simultaan plaatsvindt op de drie grote pleinen in de stad. De drie gratis afterparty’s worden georganiseerd door Welcome to the Village.

Opening Leeuwarden-Fryslân 2018 | za 27 januari, hele binnenstad Leeuwarden

 

Een losbol die niet wil werken

We zijn enorm fan van het bijzondere werk van Simon McBurney, regisseur en acteur. De Nationale Opera brengt Stravinsky’s The Rake Progress over losbol Tom en zijn ware liefde Anne. Maar hij ontmoet de duivel en trouwt met de vrouw met de baard. Hoe het verder afloopt in de regie van McBurney kun je vanaf volgende zien.

The Rake’s Progress in De Nationale Opera & Ballet | do 1 t/m wo 21 feb

 

 

credits
Uitgelichte afbeelding: Holland Dance Festival – Maple Leaf van Martha Graham Dance Company. Bron: holland-dance.com
Foto Leeuwarden-Fryslân 2018: Ruben van Vliet / facebook.com/LF2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *