TCL weektips 23 feb – 1 mrt

Krokusvakantie in het theater

Yes, voel je de lente al! Alle scholieren (en ouders) deze week hopelijk ook, want het is weer Voorjaarsvakantie. Dat betekent ook dat er extra veel leuke dingen te doen zijn in de theaters. In Amsterdam kan je bijvoorbeeld in de Krakeling en in Podium Mozaïek naar Noumi, zusje zeven (foto). Een muzikale voorstelling voor 5+ over het familie, de band tussen mensen en dieren en op zoek zijn naar een eigen plek. In Ostade A’dam zie je o.a. Strandjutter Ed (4+) die van zeewater overheerlijke ranja kan maken. In Nationale Opera & Ballet zie je Glimeen bijzondere muziekvoorstelling voor peuters.

Noumi, zusje zeven | de Krakeling zo 25 t/m ma 26 februari 14:30, Podium Mozaïek wo 28 februari 14:00

Strandjutter Ed in Ostade A’dam | zo 25 februari 11:00

Glimp in Nationale Opera & Ballet | ma 26 februari 14:00 & 16:00, di 27 februari 11:00

 

Maria Austria

Maria Austria was een beroemde theaterfotograaf uit de jaren 60 en 70. Ze werkte o.a. voor het Holland Festival, de Nederlandse Opera Stichting en het Concertgebouworkest. Het Joods Historisch Museum toont een overzicht van haar werk, dat niet alleen uit theaterfotografie bestaat maar ook uit sociaal-documentaire reportages.

Maria Austria. Leven voor de fotografie in Joods Historisch Museum | 26 jan t/m 20 sept 2018

 

Schaatsend de bioscoop in

De Olympische Spelen zijn alweer bijna afgelopen. Heerlijk vonden wij het om ‘s ochtends tijdens het ontbijt de ene dag ons te verbazen over de spectaculaire sprongen op de ski slopestyle (opzoeken) en de volgende ochtend de opperste concentratie op de gezichten van de Canadese curling teams te zien. Nederland schaatst natuurlijk goed hard op het ijs. De Russen en Japanners zijn vooral goed in dansen op het ijs. Voor iedereen die het gevoel van de Spelen nog even vast wil houden komt deze week de film I, Tonya in de bioscopen. Een biopic over berucht Amerikaans kunstschaats-icoon Tonya Harding die met complotten wereldkampioen wist te worden. Olympische Spelen meets Goodfellas.

I, Tonya | vanaf 22 feb in de Nederlandse bioscopen

 

Romeo & Julia

Toneelgroep Oostpool heeft een totaal nieuwe versie gemaakt van Shakespeares Romeo & Julia. De voorstelling kreeg twee én vijf sterrenrecensies. En dat maakt ons alleen nóg nieuwsgieriger! Wij gaan komende week kijken in Frascati.

Romeo & Julia door Toneelgroep Oostpool | 27 feb – 10 mrt Frascati

 

When indie meets classic

Elk jaar vindt het muziekfestival Cross-linx plaats in een aantal muziekgebouwen in Nederland. Ook in Amsterdam en Rotterdam kun je je hoofd helemaal vullen met nieuwe muziek in verschillende genres, uitgevoerd door internationale artiesten zoals Poliça, Stargaze en Wooden Elephant. De laatste komen o.a. uit IJsland, Ierland en Bulgarije, en spelen de hele cd Homogenic van Björk, maar dan op hun geheel eigen wijze. Cross-linx is klassieke muziek, maar dan op een hedendaagse manier gebracht.

Cross-linx | 1 t/m 4 maart

 

Credits

Uitgelichte afbeelding: Noumi, zusje zeven, fotograaf: Casper Koster

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *