TCL weektips 23-29 maart

Intussen in de Bijlmerbajes

Een van de laatste kansen om de Bijlmerbajes van binnen te zien is een hele bijzondere. Tien theatermakers maakten onder leiding van locatietheatermaker Titia Bouwmeester een voorstelling die door een van de torens te ervaren is. De makers laten hun achtergrond aan je zien. Vijf van hen hebben er zelf gewoond als vluchteling uit het Midden-Oosten of Afrika. Wat ook bijzonder is: restaurant A Beautiful Mess. In de keuken maken vluchtelingen daar lekker eten voor je. Wij kunnen niet wachten tot we daar kibbeh kunnen eten.

In Between Time in de Bijlmerbajes | t/m 7 april

 

Bitterzoete popmuziek

Birgit Schuurman heeft de afgelopen jaren vooral veel geacteerd (o.a. speelde ze een megaknappe bitch die geen gluten eet in Soof 2), maar komt nu eindelijk weer met nieuwe muziek. Op haar nieuwe cd ‘A Fool for Love’ hoor je bijvoorbeeld ‘Fuel My Fire’, waarin ze de lichtheid van onbezorgde tijden naar nu probeert te halen. Indiepop met cello, gitaar, piano, beats en synths; ze noemt het zelf bitter sweet popmuziek.

Birgit Schuurman in de Melkweg | wo 28 maart

 

Kruis dragen door de Bijlmer

Al een paar jaar kijken miljoenen Nederlanders op Witte Donderdag naar The Passion. Een moderne interpretatie van de laatste momenten van Jezus voordat hij gekruisigd werd. In de muziek staat de Passie vooral bekend als een werk van Bach, maar tijdens The Passion hoor je moderne Nederlandse hits. Dit jaar is The Passion in de Bijlmer en belooft het wederom een gigantisch spektakel te worden.

The Passion in de Bijlmer | do 29 maart 20:30 op NPO 1

 

Een Midden-Oosters feestje

Zin in een goed feestje dit weekend? Dan moet je zeker even naar de Melkweg gaan waar op Yallah Yallah! wordt georganiseerd. Een feestnacht met Marrokaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon, trap uit Syrië, Palestijnse hiphop en nog veel meer. Dat belooft een bijzondere avond te worden.

Yallah Yallah, Melkweg | za 24 maart

 

Oorsprong, oer, UR.

Performancecollectief URLAND gaat op zoek naar het aller begin. Een echte aanrader voor de theaterliefhebbers want zoals ze zelf zeggen: ‘URLAND ziet het theater als de oervorm en tegelijkertijd als de kunst van de toekomst.’ Op 29 maart is er een Afterparty met DJ Ruben Verkuylen.

UR van Urland in Frascati | 27 t/m 29 maart

 

Films die er toe doen

Vanavond gaat filmfestival Movies That Matter weer van start in Den Haag. Op het programma staan zo’n 70 speelfilms en documentaires, allen met human rights thema’s. Bijvoorbeeld Aus dem Nichts met Diane Kruger (Golden Globe 2018 voor beste buitenlandse film), over een moeder die gerechtigheid zoekt nadat haar zoon en man zijn omgekomen bij een bomaanslag. Of I Am Not a Witch van Rungano Nyoni, een bizar, surreëel verhaal over heksenvervolging in Zambia.

Movies that Matter | 23-31 maart Den Haag

 

Voorstelling op station Utrecht Centraal

In 2006 in Antwerpen maakte SKaGeN de productie Laura Exterieur, gebaseerd op de film Brief Encounter van David Lean. Het publiek zat 20 meter boven de grond, op een balkon, in het magistrale Centraal Station van Antwerpen. Via hoofdtelefoons was het publiek getuige van een geënsceneerd verhaal dat zich tussen de échte reizigers afspeelde. Het werd een overdonderend succes. Deze mega toffe voorstelling is van 23 maart t/m 1 april te beleven op Utrecht Centraal.

Laura Exterieur op Utrecht Centraal | 23 maart – 1 april, tickets via Stadsschouwburg Utrecht

 

credits
foto: Marcel Molle

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *