TCL weektips 20-26 april

Naar de sportschool tegen liefdesverdriet

Dit weekend staat er in de Fit for Free een Sportschool-opera. Ja, die zin lees je goed! Bij Liebesleid, een sportschool-opera van Huba de Graaff kijk je naar een opera op de cardio-apparaten. Met sopranen en een trombone-orkest zweet de voorstelling naar dat ultieme geluk toe.

Liebesleid, een sportschool opera in Fit for Free, Valkenburgerstraat 28 | za 21 (19:30 & 21:00) t/m zo 22 (19:30) april

 

S.O.A.’s in de Melkweg

Misschien heb jij ook wel eens last van soa’s gehad, van sociaal overdraagbare aversies. Handen geven, zoenen accepteren en elkaar omarmen. Waar ligt de grens tussen sociaal wenselijk en persoonlijk ongemakkelijk? Kunstenaar Jaël Buys maakte het kunstwerk rond het thema. Tijdens ‘Een ongemakkelijke avond met’ gaan Basje Boer, Iduna Paalman (van Hard//Hoofd) en Jaël Buys op onderzoek. Het programma duurt een uurtje en is gratis.

‘Een ongemakkelijke avond met’ in Melkweg Cinema | wo 25 april 20:00-21:00

 

Zelfportret in muziek

Duizendpoot Wende werkt samen in een nieuw project van een andere duizendpoot; componist en regisseur Michel van der Aa. In zijn werk gaan muziek, elektronica, film en theater samen. Gisteren is zijn nieuwste productie, waarin Wende zingt, in première gegaan tijdens het programma dat Van der Aa maakt op uitnodiging van het ensemble Nieuw Amsterdams Peil voor hun serie Spotlight. Hierin staat een componist centraal met eigen werk en dat van componisten waar hij/zij door geïnspireerd raakt. Bijzonder is dat Michel zelf ook meespeelt in drie werken, op gitaar.

Spotlight op Michel van der Aa | o.a. Utrecht, Den Haag, Haarlem

 

Retro spellenavond

Viral Champion & Nipheaux organiseren de coolste spellenavonden in Amsterdam. Deze zaterdag staat de avond helemaal in het teken van de jaren 90. Dus trek je crop top, trainingspak en plateauzolen aan en ga naar Generator Hostel voor de leukste bord-, woord- en videospellen.

Ye Bo Game in Generator Hostel | za 21 april 18:00

 

Muzikale winnaar

We zagen hem wekenlang op tv als onhandige, maar toch gewiekste, Mol-kandidaat, maar Ruben Hein is natuurlijk vooral een muzikant. Deze zondag speelt hij in ‘Paradiso Noord’ in de Tolhuistuin. Samen met Marle Thomson speelt hij werk van zijn laatste album Groundwork Rising.

Ruben Hein in Paradiso Noord | za 21 april 20:00

 

credits

Foto Liebesleid: Bowie Verschuuren

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *