TCL weektips 2-8 maart

Millennial-liefde

Bij toneelstukken van Tsjechov denken we al snel aan lange trage verhalen van verlangen en teleurstelling. De foto’s en teksten van Platonov beloven echter een hele andere voorstelling. Een hedendaagse bewerking over keuzestress, meningenreflex en een gebrek aan wezenlijk contact. Wij zijn vanavond bij de première en laten zo snel mogelijk weten wat het resultaat is!

Platonov van Theater Utrecht | vr 2 t/m za 3 maart in Stadsschouwburg Utrecht, daarna op tournee door Nederland.

 

Bijvoederen niet nodig

Sinds gisteren draait de nieuwste Nederlandse natuurfilm in de bioscopen. De Wilde Stad laat de grote hoeveelheid flora en fauna zien, midden in Amsterdam. Een acteerkat speelt de hoofdrol en sommige beelden zijn geënsceneerd, maar dat levert dan ook ontzettend indrukwekkende beelden op. Voor als je weer eens op een nieuwe manier naar onze hoofdstad wilt kijken.

De Wilde Stad | vanaf 1 maart in heel Nederland

 

Oscars in volle glorie

Hebben jullie vorige week de tips opgevolgd om de afgelopen week flink wat Oscarfilms te kijken? Deze zondag zal je beloond worden als de beeldjes daadwerkelijk worden uitgereikt en jij een weloverwogen mening kan hebben of dat terecht is of niet. In De Balie kijk je de uitreiking op groot scherm en kan je bovendien meequizzen en Twister spelen. Voorafgaand aan de uitreiking zie je een voorpremière van Lady Bird. Met zo’n mooi programma houd je het hopelijk de hele nacht vol, want de uitreiking is van half drie tot zes uur ’s ochtends Nederlandse tijd…

De Cineville Oscarnacht 2018 in De Balie | 4 maart 22:30

 

Meer, meer, meer film

Wel een filmliefhebber, maar niet zo van het hele Hollywood? Volgende week keert ook het CinemAsia festival terug naar Amsterdam. Meer dan 30 Aziatische films worden vertoond uit verschillende genres en met verschillende thema’s, van blockbuster tot experiment en komedie tot documentaires.

CinemAsia in Kriterion en Rialto | di 6 t/m zo 11 maart

 

In het Brughuis

In de Tolhuistuin kan je volgende werk naar intiem theater in het kleine Brughuis. De voorstelling Mirrors gaat over een jonge man die door zijn vrienden wordt aangezet om een prostituee te bezoeken. Welk beeld heeft hij van vrouwen en hoe kan dat in een half uur worden omgezet? We zijn benieuwd naar de uitkomst!

Mirrors in Tolhuistuin | wo 7 & do 8 maart 20:00 & 21:00

 

Shirley Temple of wat Dutch Courage?

Wil je je culturele bezoek combineren met een goed sterk drankje? Dan zit je deze week nog een stukje beter dan dat je normaal al zit. Tijdens de Amsterdam Cocktail Week schenken 45 bars twee bijzondere cocktails: één met alcohol voor € 8 en en één zonder voor € 5. Ook leuk als je de volgende dag geen kater wil.

Amsterdam Cocktail Week | ma 5 t/m zo 11 maart

 

credits
Platonov foto: Jenneke Boeijink

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *