TCL Weektips 2-7 februari

De zondvloed: hoop en dreiging

Op de bovenste verdieping van een prachtig Amsterdams grachtenpand bevindt zich het Bijbels Museum. Deze week start daar de tentoonstelling Zondvloed nu. De zondvloed is de hedendaagse tsunami, een alles vernietigende watermassa. Negen opkomende en gevestigde fotografen lieten zich inspireren door verhalenvertellers uit de christelijke, joodse en islamitische tradities. In hun werk laten ze zien wat het verhaal van de zondvloed voor hen betekent. Niet alleen dreiging, maar ook hoop.

Zondvloed nu in Bijbels Museum | 2 februari t/m 17 juni

 

Kwetsbaar

Als kunstenaar stel je je altijd kwetsbaar op. Wat je maakt, komt uit jouw hoofd, en reacties daarop komen dan ook rechtstreeks bij je binnen. In dit tijdperk heeft iedereen een mening die heel simpel gedeeld kan worden. Choreografe Cecilia Moisio en zangimprovisator Ineke Vandoorn maken daar een multidisciplinaire voorstelling over: hoe gaan we om met de constante stroom van meningen en kritieken? En veranderen we ons gedrag als we weten dat we worden bekeken?

I can see myself through your eyes in Theater Bellevue | di 6 februari

 

Grootse verkleedpartij

Sommigen van ons proberen in 2018 geen kleding te kopen. Maar of dat ook voor een bijzonder operakostuum geldt? Wegens plaatsgebrek worden 4.000 handgemaakte kostuums uit meer dan twintig operaproducties verkocht. Hoeden, schoenen, jurken, pakken. In alle maten en prijzen (vanaf € 1 tot 300). De uitverkoop was nog niet eerder zo mooi.

Openbare kostuumverkoop van De Nationale Opera | za 3 februari

 

Nieuwe generatie choreografen

Reizend dansfestival Moving Futures strijkt volgende week neer in Utrecht. Het festival toont werk van een nieuwe generatie choreografen die werken in verschillende danshuizen in Nederland (o.a. Dansmakers Amsterdam, Dansateliers Rotterdam en Random Collision Groningen). Met interactieve inleidingen, spoedcursussen en nagesprekken kun je ontdekken wat er aan een voorstelling vooraf gaat en wat jij als toeschouwer betekent voor de ontwikkeling van een opkomende choreograaf. Momenteel staat het festival in Arnhem en het reist nog tot eind maart door naar andere grote steden.

Moving Futures | 1-3 feb Arnhem, 7-9 feb Utrecht, 17-18 feb Groningen, 1-3 mrt Nijmegen, 9-10 mrt Breda, 16-18 Rotterdam, 24 mrt Roosendaal, 28-31 mrt Amsterdam

 

Films in Rotterdam

Rotterdam is sinds vorige week dé filmstad. Er komt vast een tijd dat we echt in het programma van International Film Festival Rotterdam (IFFR) kunnen duiken. Maar snoeiharde deadlines die elk jaar precies gelijk met het festival vallen, zorgen ervoor dat we slechts kunnen nippen van het enorme aanbod. Als je gaat, check dan ook de IFFRtreinbioscoop met korte films, popcorn en piccolo!

IFFR – diverse filmzalen in Rotterdam | t/m zo 4 feb

 

 

credits
uitgelichte afbeelding: Cigdem Yuksel
Foto Moving Futures: Infinite Games van Jonas Frey & Joseph Simon © Lys-Y.-Seng

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *