TCL Weektips 19-25 januari

Vader en zoon kunstenaar

We zijn nog maar net bekomen van The Square, de Zweedse film waarin de kunstwereld flink op de hak genomen wordt, of er komt alweer een nieuwe Scandinavische film uit over de kunstscene. Dit keer met een vader en zijn zoon met wie hij niet eerder contact had. Beide zijn kunstenaars in Kopenhagen. Wat komt de zoon doen? Met bekende gezichten uit de series Borgen en The Killing.

Mesteren | te zien in o.a. Filmhallen en Kriterion, vanaf 18 januari

 

Dansen-slapen-dansen

We tippen hem alvast, want de tickets zijn bijna uitverkocht voor dit sensationeel dansfeest. In Jaz in the city, een hotel vlakbij metrostation Strandvliet, kun je de hele nacht doordansen op Vunzige Deuntjes, in slaap vallen, opstaan en weer doordansen.

The Sleepover in Jaz in the city | vr 26 januari

 

Vamos, naar het theater!

Shelley was bij de première van Vamos! en dagdroomde over een eigen Spaanse bed & breakfast. Over de musical schreef ze: ‘Het is een echte feel good musical waarbij je zingend en swingend de zaal verlaat.’

Vamos! in Delamar Theater | 18 t/m 21 januari, 14 t/m 18 februari. Volledige speellijst vind je hier

 

Een tattoo van Vincent van Gogh

Vincent op Vrijdag is het vrijdagse programma van het Van Gogh Museum. Volgende week vrijdag wordt de avond ingericht door de Amsterdamse tattookunstenaar Emiel Steenhuizen. Hij ontwierp speciaal voor de VoV een serie tattoos die je die avond kunt laten zetten. Verder muziek van Mozes and the Firstborn, een tekenwedstrijd en meer.

Vincent op Vrijdag & Emiel Steenhuizen | vr 26 januari

 

De Mol in het theater

Dat we bij TCL fan zijn van Wie is de Mol? moge duidelijk zijn. Een extra reden om zondag of maandag naar De Kleine Komedie te gaan waar kandidaat Emilio Guzman in première gaat met zijn nieuwe voorstelling Kom dan!. Wie weet haal je er nog een molhint en zo niet, heb je sowieso een hilarische avond.

Emilio Guzman in De Kleine Komedie | zo 21 en ma 22 januari 20:15. Volledige speellijst vind je hier

 

Dubbel Boltanski

We waren al erg onder de indruk van de Christian Boltanski-tentoonstelling NA in de Oude Kerk, vanaf nu kunnen we zijn werk ook bewonderen in het Joods Historisch Museum. De twee musea zijn ook nog op eens op loopafstand van elkaar. Goede besteding van een vrije dag.

Christian Boltanski in Joods Historisch Museum en de Oude Kerk 

 

credits
uitgelichte afbeelding: still uit Mesteren

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *