TCL weektips 18-24 mei

Hedendaagse vrouwelijke iconen

Constant kijken we naar iconische vrouwen die in een ideaal gegoten worden. Van oriëntalistische odalisken tot barbiepop tot de Pink Ranger. Lois Cohen (fotograaf) en Indiana Roma Voss (stylist) verwerpen het klassieke schoonheidsideaal en bevragen hoe we vrouwen kunnen afbeelden zodat de jongerengeneratie zich beter met hun kan identificeren. Het resultaat zie je in Melkweg Expo.

Metamorphosis in Melkweg Expo | za 19 mei t/m zo 10 juni, opening vr 18 mei 19:00

 

Hansje Brinker x Rampenfilm

Hij stak zijn vinger in een dak en redde Nederland. Maar wat als Hansje Brinker er dit keer niet is om ons te redden? Bij DisasterLicious van YoungGangsters hoor je de dijken kraken en voel je het water al in je gezicht. Wat het precies gaat worden weten we ook nog niet precies, maar spektakel wordt het ongetwijfeld. De voorstelling vindt plaats op het Stenen Hoofd, dus neem voor de zekerheid je regenjas mee: voor het slechte weer óf voor de voorstelling.

DisasterLicious van YoungGangsters op het Stenen Hoofd | di 22 mei t/m za 2 juni 19:30

 

12 uur verrast worden

Zin in een weekend vol verrassingen? Vind een plekje in Studio/K en je bent voorlopig zoet. Dit weekend vind daar de Amsterdam Improv Marathon plaats, waar 12 uur lang improvisatietheater wordt opgevoerd in zowel het Nederlands als het Engels. Verwacht veel komedie, maar ook drama, slapstick en muziek. Alles wordt ter plekke samengesteld. Je kan kaartjes kopen voor een blok van twee uur of voor de hele dag.

Amsterdam Improv Marathon in Studio/K | za 19 mei 12:00-00:00

 

Het succes van mislukken

‘Laten we toegeven dat we drinken om te vergeten, roken om te vluchten en dansen om te blijven bestaan.’ Zo opent de programmatekst van de voorstelling Revolutie van de mislukking van Stephanie Louwrier en heb je gelijk onze aandacht te pakken. Een solovoorstelling over perfectionisme, geilheid, de ideale schoondochter en desillusie. En dan met lekkere muziek.

Revolutie van de mislukking in Theater Bellevue | vr 18 t/m zo 20 mei 20:30-21:45

 

Van de Neude tot Kanaleneiland

Deze hele week zijn in Utrecht de meest bijzondere voorstellingen en kunstwerken te zien, veelal op locatie, tijdens SPRING. Een festival dat ons al jaren na aan het hart ligt, maar nu onze Laura er in dienst is natuurlijk des te meer. Wat ons betreft is tot en met zaterdag 26 mei Utrecht dus the place to be. Op zoek naar insidertips? We schreven voor het eerst een TCL tips special!

SPRING | t/m za 26 mei

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *