TCL weektips 16-22 maart

Vloedgolf aan beweging

Nog geen plannen voor vanavond? Kom naar de Meervaart waar het fantastische If You Could See Me Now van Arno Schuitemaker wordt opgevoerd. Geef je over aan de ervaring en zet je zintuigen en emoties op scherp.

If You Could See Me Now in de Meervaart | vr 16 maart 20:30

 

Ambachtsfilms

Dat het ambacht nog niet verloren is, laat het jaarlijkse festival Ambacht in Beeld zien. Zij zijn natuurlijk niet de enigen die dat in de gaten hebben, tal van filmmakers maakten prachtige films over verschillende ambachten. In LAB111 kan je deze week de documentaires bewonderen.

Ambacht in Beeld Filmfestival in LAB111 | zo 18 t/m do 22 maart

 

Brand in Schouwburg

Niet letterlijk brand, wel een festival rond een gezelschap dat ‘on fire’ is. Dit jaar staat de Stadsschouwburg een week in het teken van Théâtre des Bouffes du Nord: een theaterlaboratorium dat in 1974 werd opgericht door theaterlegende Peter Brook. Hij heeft niet meer de leiding over het gezelschap maar regisseert nog steeds voorstellingen. Tijdens het festival zijn drie van zijn werken te zien en drie voorstellingen van andere makers.

Brandhaarden in de Stadsschouwburg Amsterdam | ma 19 t/m zo 1 april

 

Echt/nep

In de Kunsthal in Rotterdam zie je sculpturen die zó echt lijken dat je even met je ogen moet knipperen om te registreren wat er aan de hand is. Een beetje creepy, oneindig fascinerend.

Hyperrealisme in de Kunsthal | 1 juli

 

Geweld in de klas

Bij jongerengezelschappen NTJong en Dox worden serieuze onderwerpen niet geschuwd. In de voorstelling Bloedlink vindt de docent van een ‘probleemklas’ een pistool in een van de schooltassen. Wat volgt is een energieke, muzikale zoektocht over de kantelpunten in een ‘coming of age’-verhaal.

Bloedlink | Krakeling: di 20 t/m do 22 maart 19:30, volledige speellijst

 

credits
Foto: Sanne Peper

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *