TCL Weektips 16-22 februari

The best of..

FRINGE! Het is altijd een rollercoaster zoektocht in het programma van nieuw, onbekend en ongetemd talent op het festival in september. Wij duiken er altijd volledig in en ontdekken de parels in het programma (lees alle artikelen hier). Helaas mis je ook wel eens wat, maar gelukkig is er de Best of Fringe Tour. Daar zie je de best of the best met o.a. het hilarische Don’t Worry Be Yoncé

The Best of Fringe Tour | 20,21 feb Utrecht, 23 feb Den Haag, 5 mrt Arnhem, 10 mrt Rotterdam, 19 mrt Leiden

 

Hello from the other side

Het stuk La voix humaine van Jean Cocteau is een klassieker en wordt wereldwijd veel gespeeld. In de monoloog is een vrouw aan het woord die telefoneert met haar ex-geliefde. Bij Toneelgroep Amsterdam werd de monoloog gespeeld door Halina Reijn. Toen Ramsey Nasr La voix humaine zag, stelde hij regisseur Ivo van Hove onmiddellijk voor om een antwoord te schrijven: zijn weerwoord van de man, De andere stem. “Intens en meeslepend” schreef de Volkskrant. Wij gaan dinsdag kijken.

De andere stem door Ramsy Nasr / Toneelgroep Amsterdam | za 17 feb Utrecht, 20 feb – 3 mrt Amsterdam

 

Staren met Jeff Koons

Een van de Gazing Ball Paintings van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons is vanaf zaterdag te zien in De Nieuwe Kerk. Koons werkt op de grens van kunst en kitch. Hij is o.a. bekend van de enorme puppy van levende bloemen (nu te zien bij Guggenheim Bilbao) en de Balloon Dog (zie hier). Gazing Ball (Perugino Madonna and Child with Four Saints) is een combinatie van een met de hand opnieuw geschilderde versie van Madonna en kind met vier heiligen (1500–01) van de Italiaanse renaissanceschilder Perugino, en een blauwe spiegelende glazen bol waar bezoekers in kunnen staren.

Gazing Ball Painting Jeff Koons in De Nieuwe Kerk | te zien van 17 februari t/m 8 april

 

Voorbereiden op de Oscars

Over twee weken zijn de uitreikingen van de Oscars. De fantasy film The Shape of Water heeft maar liefst 13 Oscarnominaties en is sinds deze week te zien in de Nederlandse bioscopen. “Een gloedvol pleidooi tegen vooroordelen, discriminatie en vervolging af te steken” schreef het Parool. Wil je je helemaal goed voorbereiden op de Oscars? Genomineerde films The Post (van Stephen Spielberg met Tom Hanks en Meryl Streep), Call Me By Your Name (gebaseerd op het boek Noem me bij jouw naam van André Aciman), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en Darkest Hour (over Winston Churchill) zijn ook nog te zien in de bioscoop.

Check Biosagenda.nl voor locaties en tijden. 

 

credit
Uitgelichte afbeelding: Best of Fringe: De Gendermonologen, fotograaf: Annelies Verhelst

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *