TCL weektips 13-19 april

Fantastische Vrijdag de 13e

Tot en met 21 april staat EYE in het teken van de ‘fantastische’ film tijdens het Imagine Film Festival. Ontdek andere en toekomstige werelden. Zie het als waarschuwing, voorspelling of gewoon als waanzinnige fantasie. Nog geen plannen voor vanavond? Onze vrienden van Straight to Video hosten vanavond een thema-avond rondom Vrijdag de 13e. Met natuurlijk een film uit de Friday the 13th-franchise (deel VI).

Imagine Film Festival in EYE | t/m za 21 april

 

De juniorvariant van Oedipus

Momenteel speelt Toneelgroep Amsterdam het verhaal van Oedipus in de Stadsschouwburg. Tegelijkertijd zijn er twintig jongeren tussen 14 en 18 jaar aan de slag gegaan om zich de thema’s van Oedipus eigen te maken. Hoe zij hiermee om zijn gegaan kun je nu zien in Oedipus jr. Ga kijken en ontdek sowieso waarom de term oedipuscomplex geen hout snijdt.

Oedipus jr. in de studio van Stadsschouwburg Amsterdam | zo 15 t/m za 28 april

 

Altijd blijven leren

Er is een cool nieuw initiatief in de stad: The Social Study. Ze organiseren lezingen en workshops voor de leergierigen onder ons. Deze woensdag is hun eerste evenement The Art of Sign Painting, met gastspreker Mike Meyer, die al aan het ‘handletteren’ was voordat het een megatrend werd.

The Art of Sign Painting: a lecture in QO Amsterdam | wo 18 april 18:30

 

Buiten naar Wes Anderson kijken

De nieuwste film van regisseur Wes Anderson komt binnenkort uit. Voor het zover is kun je in bioscoop FC Hyena (aan het IJ) in Noord met een bordje eten gratis een paar oude Andersonfilms kijken. Aankomende week is dat Rushmore (1998). Deze film betekende de doorstart van acteur Bill Murray, die daarna onder ander schitterde in Lost in Translation en Andersons The Grand Budapest Hotel.

Rushmore in FC Hyena | di 17 april 21:00

 

Wolken horen en kijken

Het is natuurlijk al heerlijk om naar prachtige muziek te luisteren, maar het wordt des te spannender wanneer er een ander discipline mee in contact komt. Bij Clouds speelt het Amatis Piano Trio muziek van Liszt en Messiaens en zien we gelijk werk van lichtkunstenaar Vladimir Grafov. Hoe dat er precies uit gaat zien weten wij ook nog niet, maar nieuwsgierig zijn we wel!

Clouds van Amatis Piano Trio in Muziekgebouw aan ’t IJ | di 17 april 20:15

 

De meest indrukwekkende foto’s van 2017

De foto’s bij de tentoonstelling van World Press Photo zijn altijd indrukwekkend. Je kijkt naar de meest liefdevolle, verschrikkelijke, beangstigende, bejubelde en/of mooiste foto’s. Neem de tijd om goed rond te kijken en om daarna even bij te komen.

World Press Photo 2018 in de Nieuwe Kerk | za 14 april t/m zo 22 juli

 

Lachen om nieuw en gevestigd talent

In het TABACCO theater in de Nes kan je komende zondag en volgende week zaterdag weer op ontdekkingstocht naar jong cabarettalent. Tijdens de Halve Finales van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival strijden jonge makers om die felbegeerde finaleplaats. De avond wordt afgesloten door een gevestigde cabaretier.

Halve Finales Amsterdams Studenten Cabaret Festival in TABACCO theater | zo 15 & za 21 april 20:30

 

credits

foto: Friday the 13th Part VI: Jason Lives via Gizmodo

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *