TCL weektips 12-18 januari

Jawel! Onze tips zijn nu niet meer alleen voor het weekend maar beslaan de hele week, omdat cultuur zich nou eenmaal niet beperkt tot de zaterdag en zondag.

 

Bruine bonen met rijst

Woiski vs. Woiski van Orkater & Bijlmer Parktheater staat deze hele maand in Zuidoost. In het stuk zien we Max sr., bekend van het nummer ‘B.B. met R. (Bruine Bonen met Rijst.)’ en zijn zoon Max jr. Beiden zoeken hun weg in Nederland als Surinamers, de een met charme, de ander met verzet. Met een superleuke cast en leuke muzikanten, deels ook van De Blackout van ’77. 

Woiski vs. Woiski in Bijlmer Parktheater | t/m zo 28 januari 20:00, zo 15:00 (niet op maandag en dinsdag)

 

De andere toekomsten door de ogen van kunstenaars

Dit weekend opent ook de expositie van ‘Creating Other Futures ‘. Met u/dys-topische werken van vijf kunstenaars van over de hele wereld. Neem alvast een kijkje of je geïnteresseerd ben in deze toekomsten en besluit of je het festival in februari wilt bezoeken.

Creating Other Futures in de Melkweg | zo 14 januari t/m zo 11 februari

 

Cineville’s beste films van 2017 op één dag

Niet zo veel naar de film geweest dit jaar? Haal het dit weekend in tijdens Cineville’s Beste Films van 2017. In bioscopen in heel Nederland worden de tien films vertoond die door Cinevillepashouders zijn gekozen als beste film. Ook bij jou in de buurt dus! Wil je liever zien wat de heren van Rundfunk of Olivia Lonsdale de leukste films vonden? In FC Hyena is de officiële pre-party, met feestje.

Cineville’s Beste Films van 2017 in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Maastricht, Leiden, Wageningen en Nijmegen | zo 14 januari 10:00 – 23:00

 

Kijk je ogen uit bij Jakop Ahlbom

Het werk van Jakop Ahlbom is op zichzelf een genre: illusoir theater. Niets is wat het lijkt, alles is misleidend, en dan hangt er ook altijd een donkere, duistere sfeer op het podium. Zonder dat je het doorhebt, ben je in een Twin Peakssetting belandt, waar mensen anders zijn dan ze voordoen, zowel fysisch als psychisch. De live uitgevoerde muziek van en door Alamo Race Track draagt bij aan de onwerkelijke situaties. Innenschau [Revisited] is een ouder werk, maar dat maakt niet uit. Wij willen alles van Jakop Ahlbom zien. De voorstelling gaat uitgebreid op tournee door heel Nederland.

Innenschau [Revisited] | vanaf 16 januari in De Meervaart

 

Picknicken in Muziekgebouw Park

A.s. zondag kun je je picknickmand uit de kast halen. Geniet van je poké bowl terwijl je naar live muziek kunt luisteren. Niet in de Grote Zaal, maar juist op de andere plekken in het gebouw, zoals de foyerdecks. Lekker eten, verrassende nieuwe muziek en uitzicht over het IJ: win-win-win!

Muziekgebouw Park | zo 14 januari 12:00

 

Gidsland

In de jaarlijstjes werd deze voorstelling van mugmetdegoudentand een paar keer genoemd. Vanaf volgende week staat dit stuk met scherpe dialogen en haarscherp spel in Amsterdam. Ga naar deze voorstelling en bewonder al die acteurs met hun vlijmscherpe dialogen en haarscherp spel. En lees onze blog nog eens.

Gidsland in Theater Bellevue | 16 januari t/m 3 februari

 

 

credits
uitgelichte afbeelding: Woiski vs. Woiski © Sofie Knijff
foto Innenschau [Revisited]: Sanne Peper

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *