TCL weektips 11-17 mei

Urban art uit Canada

Street artist Kevin Ledo is bekend van zijn muurwerken, o.a. de enorm grote van Leonard Cohen in Montréal. Naast het beschilderen van muren maakt hij ook schilderijen op canvas. Die zijn vanaf dit weekend te zien in Amsterdam bij GO Gallery. Naast Ledo’s werk is ook kunst te zien van veertien kunstenaars die hij zelf uitnodigde. Ga zelf kijken waarom deze kunst zo onberispelijk is.

The Impeccable Bunch in GO Gallery | opening 12 mei – expo tot 5 juli

 

Marokkaanse superheld(inn)en

Het woord is aan de Marokkaanse vrouwen. Samen met Tofik Dibi en regisseur Daria Bukvić schreven vier Marrokaans-Nederlandse actrices Melk & Dadels dat morgen in Het Nationale Theater in première gaat. Als we afgaan op Bukvić eerdere werk zal de voorstelling serieuze onderwerpen bespreken vol humor, hard én zacht zijn. De voorstelling tourt daarna door het land.

Melk & Dadels | 13 mei 16:00, première in Koninklijke Schouwburg (HNT), volledige speellijst

 

The Dude is jarig

14 mei is een goede dag om een White Russian te drinken. Het is dan de twintigste verjaardag van de misdaadkomedieklassieker The Big Lebowski. Ter ere hiervan wordt de film van regisseursduo The Coen Brothers overal vertoond, maar er zijn ook andere films van hen te zien. In FC Hyena zijn deze in de foyer van hun restaurant te bekijken. De films starten om 21:00.

FC HyenaO Brother, Where Art Thou? di 15 mei, No Country for Old Men di 22 mei – toegang gratis

 

Allereerste editie van Boeken op het Rokin

Lekker struinen langs meer dan 60 kramen vol moois, antiquarisch en nieuw, aangeboden door Amsterdamse boekhandels en uitgeverijen. Er wordt ook een historische wandeling en een expositie Topstukken uit het Privaat Leesmuseum georganiseerd.

Boeken op het Rokin | zo 13 mei

 

Kamermuziek in De Hallen

Iedere tweede zondag van de maand wordt er in De Hallen de Culturele Zondag georganiseerd. Een vol programma, gratis toegankelijk zodat een breed publiek kennis kan maken met cultuur. Elke Culturele Zondag heeft een ander thema. In de  aankomende editie staat kamermuziek centraal. Van 12 tot 5 laten verschillende ensembles klassieke muziek horen en zijn er dansperformances te zien.

Culturele Zondag in De Hallen | zo 13 mei

 

Jong in 020

Opgroeien in Amsterdam: voor sommigen een perfecte plek, voor anderen een verschrikking. Dat de stad en je buurt invloed hebben op de manier waar je opgroeit is hoe dan ook duidelijk. Tijdens Frascati Issues #Rebel worden verschillende voorstellingen vertoond waarbij regisseurs samenwerkten met Amsterdamse jongeren. Daarnaast zijn er muziekoptredens en discussies. Een goede plek voor iedereen die jong is geweest.

Frascati Issues #Rebel in Frascati | wo 16 t/m za 19 mei, blokkenschema

 

credits
Kevin Ledo: Reflections on False Limitations. 2017. acrylic and gold leaf on canvas. 30″ x 40″

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *