TCL Weekendtips 9/10/11/12 maart

Cinedans

De naam van dit jaarlijkse festival zegt eigenlijk alles al. Dans op het witte doek. De focus van het festival ligt op choreografieën die speciaal gemaakt zijn voor camera. Daarnaast zijn er documentaires en bijzondere filmversies van bestaande dansvoorstellingen te zien. Nieuw dit jaar zijn de 3D-films.

Cinedans | do 9 t/m zo 12 maart

 

24H Oost

Dit weekend staat 24 uur lang stadsdeel Oost in de Amsterdamse spotlight. Er is een ontzettend breed programma bij allerlei toffe organisaties. Leer groente fermenteren, ga wijn of chocolade proeven, naar de trampolinedisco of stort je in een felle vlaggenstrijd in Jeugdland. Er is nog veel meer te doen, het hele programma vind je hier. De meeste programma’s zijn gratis of goedkoop. Let op: voor veel onderdelen moet je je vooraf aanmelden.

24H Oost | za 11 maart

 

Something Raw Festival

In Frascati en de Brakke Grond kan je dit weekend werk bewonderen van een nieuwe generatie choreografen en performancekunstenaars. Verwacht rauw, radicaal en vernieuwend werk dat ingaat op de tijd waarin we leven en op zoek gaat naar een nieuwe taal.

Something Raw Festival | t/m za 11 maart

 

Roze Filmdagen

Al meer dan 10 jaar brengt Roze Filmdagen LGBTQ-films van over de hele wereld naar Amsterdam. Zo biedt het festival een podium voor films die in de programmering van bioscopen vaak achterwege worden gelaten. Dit jaar gaan er naast de vele internationale films ook diverse films van Nederlandse bodem in première. De screenings zijn in het Westergastheater en in het Ketelhuis, waar je trouwens ook heerlijk kan eten.

Roze Filmdagen | do 9 t/m zo 19 maart

 

credits
uitgelichte afbeelding: Paulina Matusiak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *