TCL weekendtips 9/10/11 december

Finale Fashion fest: Tropenmuseum edition 2016

Deze zaterdag staat het Tropenmuseum de hele dag in het teken van mode. De afgelopen maanden gingen verschillende mode-talenten, onder begeleiding van MAFB, aan de slag met het creëren van een collectie die geïnspireerd is op de collectie van het Tropenmuseum. In alle opzichten wordt diversiteit gestimuleerd: in de verschillende disciplines die onderdeel uitmaken van de wedstrijd (naast mode-ontwerp bijvoorbeeld ook haarstyling), maar ook op het gebied van etniciteit en lichaamsvormen. De daadwerkelijke show is zaterdag van 14:50-15:50, daaromheen wordt er gesproken, gedanst en besluit de jury wie de winnaar zal worden.

Tropenmuseum | za 10 dec, 14:00-17:00

 

Hiphop Museum – Een wederzijdse inspiratiebron?
Kan je geen genoeg krijgen van het Tropenmuseum? Dan moet je zeker de volgende dag al even teruggaan. Dan staat het museum voor één dag helemaal in het teken van hiphop. Tijdens panels wordt besproken of het museum een inspiratiebron kan zijn voor de hiphopcultuur en andersom. Verder zijn er workshops en optredens van verschillende artiesten en hiphopdeskundigen.

Hiphop museum in het Tropenmuseum | zo 11 dec, 12:00-17:00

 

Rico, Sticks & Typhoon 
En als je toch al fan van hiphop bent, dan moet je zeker vanavond naar Rico, Sticks & Typhoon. “We hadden nooit durven dromen dat wat 15 jaar geleden begon op een zolderkamer in Zwolle ons naar de Ziggo Dome zou brengen”, aldus Rico & Sticks. Tyfoon voegt eraan toe: “De show wordt een viering van de Nederlandstalige hiphop. We gaan er een groot feest van maken met veel gast-artiesten in een energieke mix van onze muziek uit de laatste vijftien jaar. We kunnen niet wachten!” Ons is het wel duidelijk, ook leuk als je niet een hiphopexpert bent.

Er zijn nog tickets! Ziggo Dome | vr 9 dec 18:30 voorprogramma, 20:00 Rico & Sticks en Typhoon

 

Odysseus’ Women & Anaïs Nin

Ben je toch niet echt van de hiphop, maar wel van de moderne muziek en opera? En al helemaal weg van eigentijdse ensemblemuziek en moderne regies? Ga dan naar de voorstelling Odysseus’ Women & Anaïs Nin en ontdek waarom The New York Times de zangeres courageous noemde. Erna zag het al in New York, lees hier haar verslag.

Odysseus’ Women & Anaïs Nin in Muziekgebouw aan ’t IJ | vr 9 dec 20:15

 

Opening: The Seafood Bar by Night

Verlang je na de moderne muziek of de hiphop op vrijdag nog enorm naar oesters? Lucky you! Vanaf deze vrijdag kan je elke week tot 2:00 terecht in The Seafood Bar op het Spui voor heerlijke cocktails en vis. Deze eerste editie wordt groots gevierd. Een perfecte decadente afsluiter van je culturele avond!

Opening: The Seafood Bar by Night | vr 9 dec, 23:00-02:00

 

fotocredits
Foto Fashion Fest (uitgelichte foto): tropenmusem.nl
Foto Hiphop Museum: tropenmuseum.nl
Odysseus’ Women & Anaïs Nin © A. de Nijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *