TCL Weekendtips 7/8/9 oktober

Zwart Amsterdam

In het kader van Black Achievement Month organiseert het Amsterdam Museum een tentoonstelling waarin een reeks inspirerende zwarte personen uitgelicht wordt. Schrijvers, politici en rappers, maar ook juist de voetbalcoach of die bijzondere buurvrouw. Op 9 oktober is er ook een symposium met verschillende panels en talkshows.

Zwart Amsterdam | tot 14 november


ADM is jarig

adm
Soms moet je een stukje reizen voor iets bijzonders. De culturele vrijhaven ADM (op het terrein van de Amsterdamsche Droogdok Maatschappij, en het meest bekend van Robodock) viert z’n 19e verjaardag met veel theater, vuurwerk, dj’s, installaties, muziek en nog veel meer. Ook kinderen zijn welkom op dit gekke, chaotische event.

Een feest is geen feest zonder eten. Op alle dagen is er genoeg vegan en vegetarisch te eten, maar op zaterdag is er de Free Food Market, georganiseerd door Taste before you waste.

ADM Festival | 6, 7, 8 oktober
Free Food Market | za 8 oktober 13:00-17:00

 

Kogelvis

Jeffrey Dahmer is een van de gruwelijkste seriemoordenaars uit de Amerikaanse geschiedenis. Hij vermoordde niet alleen zijn slachtoffers maar bewaarde ze vervolgens in een diepvrieskist om ermee te spelen en uiteindelijk op te eten. Hij werd wereldberoemd en een veelgebruikt onderwerp voor documentaires en boeken. Er werd – jawel – zelfs een actiepop van hem gemaakt. Regisseur Marcus Azzini maakte samen met schrijver Nick Bruckman een voorstelling over de verlangens van Jeffrey Dahmer én de jongens die hij vermoordde.

Kogelvis | tot 16 oktober (di-za) 12:30, op za 8 oktober is er een nagesprek

 

NDSM OPEN

Misschien ben je er weleens langs of zelfs doorheen gelopen tijdens een bezoek aan de NDSM-werf. De grote scheepsloods achterop het terrein met talloze ateliers. Deze broedplaats staat er al bijna 15 jaar en traditiegetrouw gaan ze dit weekend een dag helemaal open, zodat wij al het mooie werk kunnen bewonderen.

NDSM OPEN | za 8 oktober, 12:00-18:00

 

Read my world

rmw

Ben je gek op boeken? Combineer je bezoek aan NDSM OPEN dan met de Tolhuistuin in Noord. Daar wordt voor de vierde keer het internationale literatuurfestival Read My World georganiseerd. Elke editie wordt er gefocust op een bepaalde regio in de wereld, waar grote maatschappelijke veranderingen plaats hebben. Hiervoor was dat de Arabische, Caraïbische en Zuidoost Aziatische. Dit keer wordt de aandacht gevestigd op Oekraïne en Polen. Curatoren zijn schrijvers Grzegorz Jankowicz en Iryna Vikyrchak. Zij kozen uit hun land verschillende schrijvers, dichters en denkers die samen met tientallen Nederlandse schrijvers het programma vullen. Klik hier voor de complete line-up

Read My World | 6, 7, 8 oktober

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *