TCL weekendtips 6/7/8/9/10 juli

Julidans

Op verschillende locaties in Amsterdam is het dansfestival Julidans te beleven. Internationale en nationale makers laten hun nieuwe werken zien op de podia van onder andere de Stadsschouwburg, Theater Bellevue en het Openluchttheater in het Vondelpark.  Duik in de bijzondere en gedurfde dansprogrammering, laat je verrassen door bekende gezelschappen als ICK en en ontdek nieuwe veelbelovende choreografen.

Julidans | t/m 15 juli

 

Graduation Show – Rietveld Academie

Het schooljaar is bijna voorbij en dat betekent ook dat de academies hun afstudeerprojecten laten zien. Dit weekend gaan we naar de Gerrit Rietveld Academie om de kunst van nu te bekijken. Het liefst dromen we dan ook gelijk een beetje over hoe de kunstwerken in onze toekomstige villa zouden staan. Of het nu beeldhouwwerken, schilderijen of digitale kunst is, in onze gigantische villa past het altijd.

Graduation Show | wo 5 – zo 9 juli

 

25 jaar DJ ISIS


Al 25 jaar is DJ Isis een boegbeeld van de house-scene en bovendien een pionier voor vrouwelijke DJ’s. Tijd voor een feestje dus. Deze zaterdag draait ze een speciale set bij Amsterdam Roest. Oh, en het is gewoon gratis. Goed moment om deze legende (nogmaals) live te gaan bewonderen.

DJ Isis bij Roest | za 8 juli, 22:00 – 03:00

 

Wajipha Chongwe

Labyrinth is een restaurant op de Amstelveense weg voor soul food, cocktails en poëzie. Daar hebben wij wel oren naar! Aanstaande zondag komt de Zambiaans/Australische Wajipha Chongwe vertellen ‘hoe ze zich staande houdt in no man’s land’, en elke maandag organiseert Labyrinth een open mic voor de dichters onder ons. Maar natuurlijk ook voor hen die liever luisteren dan spreken. Op maandag is de keuken gesloten maar kan je je eigen eten meenemen.

Who are you, Who am I? in Labyrinth | zo 9 juli, vanaf 17:00
Labyrinth BYOF & OPEN MIC | elke maandag, 19:30-21:30


credits

Julidans (uitgelichte afbeelding) © Jaap Scheeren
DJ Isis © Gitte Spinder

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *