TCL weekendtips 6/7/8/9 april

Vloeken in de Kerk: #3 Liefde Amsterdam

Er lijken steeds meer niet-gelovige diensten te zijn in Amsterdam. Ons hoor je niet klagen, wij vinden het heerlijk om samen met anderen tot bezinning te komen. Zo schreef Shelley deze week over de Dienst voor Ongelovigen in de Nieuwe Liefde en eerder al Renée over de Sunday Assembly. Dit weekend kan je je ook in de Posthoornkerk laten inspireren. Aanstaande editie draait helemaal om de Liefde en hoe wij die in ons moderne leven kunnen incorporeren. Ooh l’Amour!

Vloeken in de Kerk: #3 Liefde Amsterdam in de Posthoornkerk | zo 9 april 16:00-17:30, tickets

 

Talent van de Theaterschool

Zin om nog meer nieuw talent te ontdekken? Ga eens naar afstudeervoorstellingen van studenten van de Academie voor Theater en Dans! O.a. Wende Snijders en Carice van Houten hebben daar op school gezeten. Hoe tof zou het zijn geweest als je hun afstudeervoorstelling had gezien en er dus bij was aan de vooravond van hun succes? Voor de afstudeervoorstellingen van de studenten van de Theaterschool in Amsterdam zijn gewoon kaarten te koop. Dit weekend kun je bijvoorbeeld naar Wij doen ons best om u te vermaken, de afstudeervoorstelling van Leander Breen (opleiding Theaterdocent) en Gerard Paulissen (opleiding Productie Podiumkunsten). Een eigentijdse bewerking van Twelfth Night van William Shakespeare, opgevoerd in de ruwe, industriële NDSM-loods. Wellicht zijn dit de toppers van de toekomst!

Afstudeervoorstelling Wij doen ons best om u te vermaken in NDSM loods Neveritaweg 15 | do 6 t/m za 8 april 20:15 en zo 9 april 14:15

 

Laura Kits (pre-)Album Launch

Het is natuurlijk fantastisch om in de Ziggo Dome de allergrootste artiesten te zien, maar soms is het ook gewoon heel erg fijn om in een woonkamer naar akoestische muziek te luisteren. Des te leuker als het om een debuutalbum gaat en jij op de dag dat Laura Kits in de Ziggo Dome staat kan zeggen dat je haar in een woonkamer hebt gezien.

Laura Kits | pre-album launch: za 8 april 16:00-18:00| album launch: zo 9 april 16:00-18:00

 

Five steps to minimal heaven

In het Muziekgebouw is gisteren het World Minimal Music Festival van start gegaan. We waren bij De Materie, een groots werk van de Nederlandse componist Louis Andriessen. Nog steeds horen we de hamerslagen nabonken en de boogiewoogiepianoloops.

Behalve een hoop concerten, worden er ook workshops gegeven (maak minimal music, zing minimal), kun je je laten masseren op minimal music, maar ook volg je gratis minicolleges. De vele pre en afters worden georganiseerd in samenwerking met o.a. Subbacultcha, 22tracks, Gonzo(circus) en De School. Een boordevol programma!

World Minimal Music Festival | t/m zo 9 april

 

credits
Foto Vloeken in de Kerk: Sjoerd Derine

Foto Laura Kits: Maartje Strijbis en Diederik Bulstra

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *