TCL weekendtips 6/7/8 oktober

De modescene in vier Afrikaanse steden

Kleurrijke stoffen, restyled vintage kleding, of zwart-witte trainingspakken die rechtstreeks uit een Run DMC-video lijken te komen: mode leeft in Afrika. In Fashion Cities Africa wordt er ingezoomd op vier Afrikaanse steden en laten lokale ontwerpers, stylisten, shophouders, fotografen en bloggers zien wat mode voor hun betekent. De opening vanavond (6 oktober) is gratis te bezoeken en nog het hele weekend (en daarna) zijn er verschillende evenementen waar je ook zelf je handen uit de mouwen kan steken.

Fashion Cities Africa in het Tropenmuseum | vr 6 oktober t/m do 1 februari 2018

 

Kleine en grote wetenschappers

Het is weer het Weekend van de Wetenschap. Het programma richt zich voornamelijk op kinderen, maar stiekem zien wij ook tal van colleges, workshops en rondleidingen waar wij heel graag aan meedoen. In het Van Gogh Museum en het Stedelijk kan je bijvoorbeeld meekijken met restauratoren en in VUmc kan je leren reanimeren tijdens een rondleiding.

Het Weekend van de Wetenschap | za 7 & zo 8 oktober

 

Dwalen door de Melkweg

Dat de Melkweg veel meer is dan een popzaal kan je deze zaterdag perfect beleven tijdens Helemaal Melkweg. In de verschillende zalen zie je muziek, standup, performance, dans, fashion, beeldende kunst, film, en fotografie. Een blokkenschema van de avond (en nacht!) vind je hier.

Helemaal Melkweg in de Melkweg | za 7 oktober 19:00-05:00

 

Ferdinand Bol terug in eigen huis

Dit jaar besteden het Amsterdam Museum, Museum Het Rembrandthuis, het Paleis op de Dam en Museum Van Loon aandacht aan de zeventiende-eeuwse schilders Govert Flinck en Ferdinand Bol. In Museum van Loon opende gisteren de eerste tentoonstelling over Ferdinand Bol. Hij was de eerste bewoner van het grachtenpand, lang voordat de familie Van Loon er kwam komen wonen. In het koetshuis wordt nu een deel van de persoonlijke collectie en schilderijen getoond die Bol in zijn bezit had of vergelijkbaar zijn.

Ferdinand Bol: Het huis, de collectie, de kunstenaar in Museum Van Loon | vr 6 oktober t/m ma 8 januari 2018

 

credits

foto Fashion Cities Africa: Manthe van Chris Saunders

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *