TCL weekendtips 6/7/8 januari

Filmpje gemist in 2016?

Superleuk altijd, al die eindejaarslijstjes in de decembermaand. Het Beste van Seizoen 2016/2017 (tot nu toe dus) volgens Theaterkrant, De Beste Beeldende Kunst van 2016 volgens NRC Handelsblad. Vaak wordt je weer herinnerd aan mooie dingen die je afgelopen jaar gezien hebt. Maar wat eigenlijk nog vaker gebeurt; je wordt herinnerd aan de mooie dingen die je NIET gezien hebt afgelopen jaar. Cineville biedt een oplossing voor de filmliefhebbers; op zondag 8 januari tonen ze verdeeld over twee zalen de tien beste films van 2016 nog een keer op het witte doek. En Best Coast Taqueria verkoopt de hele dag de beste taco’s van Amsterdam!

De Beste Films van 2016 in Kriterion | zo 8 januari vanaf 11:00

 

De eerste stomme film van Alfred Hitchcock

The Lodger is de allereerste thriller van Hitchcock. Deze silent movie is nu te zien met live muziek door het HERMESensemble uit Antwerpen, zodat het nóg spannender wordt.

En een spannende film kijken kan het beste met een goedgevulde maag. Check daarom onze tips

The Lodger in Muziekgebouw aan ’t IJ | za 7 juni, 20:15

 

24H in Paradiso

Paradiso gaat dit weekend voor het eerst in het 48-jarig bestaan van de poptempel, 24 aaneengesloten uren open voor bezoekers. Dat doen ze voor het nieuwe festival Van Onderen. Een etmaal lang wordt het succes van de Nederlandse underground-scene gevierd. Met o.a. optredens van Blue Crime (met bassist Floor van Dijk), Venus Tropicaux en Floris Bates & The Rented Friends. Zegt dat je niets?? Ga snel naar Paradiso om deze bands te ontdekken!

Van Onderen in Paradiso | za 7 januari 12:00 t/m zo 8 januari 12:00

 

Laatste kans.. again

We schreven eerder al dat het in september je laatste kans was om naar The Art of Banksy te gaan in Beurs van Berlage. Maar wegens succes is de expo toen verlengd tot en met 8 januari. Ben je nóg niet geweest?!? Dan is dit weekend dus echt echt écht je laatste kans!

The Art of Banksy in Beurs van Berlage | t/m zo 8 januari

 

 

fotocredits
Beeld bij Filmpje gemist in 2016: still Nocturnal Animals van Tom Ford met Amy Adams
Beeld bij The Art of Banksy: (c) Banksy, beursvanberlage.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *