TCL weekendtips 5/6 augustus

Een machtig man onder de sterren

Orkater, Amsterdamse Bostheater en Stadsschouwburg Amsterdam slaan de handen ineen voor de vertolking van Shakespeares meesterwerk Julius Caesar. Het verhaal van een van de machtigste mannen van het Romeinse Rijk wordt neergezet door onder andere Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Jip van de Dool en Charlie-Chan Dagelet. De muziek wordt gespeeld door K.O.Brass (met blazers uit Kyteman Orchestra). ‘Hoog muzikaal niveau’, noemde het Parool het al. Het regende sterren onder de sterren in het Amsterdamse Bos. De hele zomer lang te zien.

Julius Caesar, Amsterdamse Bostheater | t/m 9 september

 

Dekmantel

Afgelopen woensdag opende Dekmantel Festival met een avond vol muziek van minimal music-koning Steve Reich. Lees van het weekend meer daarover in het blog van Erna. Dekmantel Festival duurt nog tot en met aanstaande zondag. Genoeg tijd om nieuwe muziek, veel elektronica, te ontdekken. VPRO maakte een lijst met tien tips voor je. Ga in ieder geval naar het Amsterdamse Bos (voor de tip hierboven, maar ook om na afloop de hele nacht door te dansen). Net als op Landjuweel in Ruigoord, verandert de natuur in een sprookjesachtige omgeving waar je lekker kunt dansen.

Dekmantel Festival | t/m zo 6 augustus op verschillende locaties

 

Landjuweel

Een van de leukste kampeerfeestjes vindt plaats in Ruigoord, vlakbij Amsterdam. Zet je tent snel op en geniet van allerlei soorten muziek, dans, theater en meer zoals yoga, lachsessies, klankconcerten en massages. Ieder jaar wordt op de zaterdagnacht het hele festival stilgelegd en wordt in een grote magische stoet de Beeldenroute gelopen. Neem ook je kinderen mee, er is een kindercircustent met workshops en voorstellingen. Klik hier voor het programmaboekje.

Landjuweel, Ruigoord | t/m zo 6 augustus

 

Laatste kans: Rineke Dijkstra

Dit weekend kun je in het Stedelijk Museum nog de iconen zien uit het oeuvre van fotografe Rineke Dijkstra. En heb je geen tijd, want je zit al vol met Dekmantel en/of Landjuweel, dan kun je hier nog de audiotour beluisteren. De foto’s zijn erbij geplaatst.

Rineke Dijkstra: een ode, Stedelijk Museum | t/m zo 6 augustus

 

credits
foto Julius Caesar: Ben van Duin
foto Landjuweel: Jim Verweij

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *