TCL Weekendtips 4/5/6/7 mei

Twee dagen, “Damn good coffee!”

We hebben er ruim 25 jaar op moeten wachten maar op 21 mei komt dan eindelijk het derde seizoen van cultklassieker Twin Peaks uit in Amerika. Heb je de eerste twee seizoenen gemist, omdat je hem te eng vond, geen televisie had of nog niet geboren was? Geen zorgen! Studio K en Lab111 organiseren dit weekend een marathon van het eerste seizoen, met de lekkerste, hete koffie natuurlijk. Daarna kan je gewoon door-binge-watchen op Netflix. Het tweede seizoen is soms een beetje doorbijten maar uiteindelijk absoluut de moeite waard.

Twin Peaks: ‘Return To The Lodge’ Marathon in Studio/K + LAB111 | za 6 & zo 7 mei 12:00-19:00, tickets

 

Poppenkast/Mensenkast

Zaterdag gaan we gelukkig weer eens naar een voorstelling van ICK. Een ontzettend bijzonder Amsterdams dansgezelschap dat ook veel internationaal werkt. Dit weekend komt de productie I/II/III/IIII van choreograaf Kris Verdonck naar Amsterdam. Hij werkt ook als beeldend kunstenaar en focust in zijn werk vaak op tijd en duur. In deze voorstelling zien we vier danseressen die opeenvolgend een solo, een duet, een trio en een kwartet dansen.

ICK | Kris Verdonck: I/II/III/IIII in de Meervaart | vr 5 & za 6 mei (première) 20:15

 

Vis uit de Maas

In Oostblok, het podium van Amsterdam-Oost aan het Sajetplein, staat dit weekend in wisselende double bills (dat zijn twee voorstellingen op een avond) drie afstudeervoorstellingen van de Toneelacademie Maastricht. En als daar dit soort gifjes bij horen, zijn we natuurlijk gelijk enthousiast!

 GIF

Vis uit de Maas in Oostblok | C’EST FINI OU QUOI? (za 6, zo 7) & I AM SO SPECIAL I ALMOST WANNA DIE (gif) (za 6, ma 8) <People are made to need each other, but they haven’t learned how to be together> (zo 7, ma 8)

 

Film-Arsenaal

Filmstudenten hebben vast wel eens van de film Arsenal (1929) van Sovjet filmmaker Aleksandr Dovzjenko gehoord. Dovzjenko staat bekend als dé regisseur die een radicale invulling gaf aan de montagetheorie in de film. Arsenal is onderdeel van zijn Oekraïense trilogie, waar ook Aarde (Zemjla) onder valt. We zagen Aarde vorig jaar op het Holland Festival met nieuwe live muziek van Oekraïense band DakhaBrakha, en dat was weergaloos tof! In het Muziekgebouw aan ’t IJ is zondag Arsenal te zien met een nieuwe filmscore met 20e- en 21e-eeuwse muziek en citaten van onder meer Stravinsky, Sjostakovitsj en Cage, samengesteld en gespeeld door Belgische componist/saxofonist Eric Sleichim en strijkensemble BL!NDMAN.

Sovjet-cinema: Arsenal in Muziekgebouw aan ’t IJ | zo 7 mei 20:15

 

credits
Still Twin Peaks
Posterbeeld I’m so Special I almost wanna Die: Laila van Berge

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *