TCL weekendtips 4/5/6 november

We doen het wel zelf

Theatergroep Wunderbaum is lekker aan de internationale weg aan het timmeren. Afgelopen week waren ze voor de derde keer te gast op het Tempo festival in Rio de Janeiro. Dit keer speelden ze daar hun topproductie We doen het wel zelf, een muziektheatraal spektakel over het einde van de verzorgingsstaat en de glorende participatiesamenleving. Voor deze voorstelling zoekt Wunderbaum in iedere stad waar ze spelen ‘burgers die het wel zelf kunnen/willen/moeten doen’. Specifiek zijn ze o.a. op zoek naar een burgemeester, een ondernemer met een niet-westerse achtergrond, en een koorddanseres. A.s. zaterdag spelen ze deze voorstelling voorlopig voor het laatst in Amsterdam.

We doen het wel zelf van Wunderbaum in Carré | za 5 november 20:00


Olie

We zijn altijd op zoek naar geluk. En dat doen de spelers ook in de voorstelling Olie van Het Nationale Toneel in coproductie met het Compagnietheater in Amsterdam. In september bezochten we de voorstelling en waren onder de indruk van Tamar van den Dop. Na een tournee door Nederland zijn ze weer terug in Amsterdam.

Olie van Het Nationale Toneel | za 5 t/m wo 9 november 20:30

 

Museumnacht

Yes, yes, yes. Deze zaterdag kunnen we weer de hele nacht in de Amsterdamse musea dwalen, feesten en rolschaatsen (oké dat laatste is buiten, maar toch!). Lees hier hoe je wat ons betreft de mooiste nacht beleeft. Het programma is zeer uitgebreid, dus het is moeilijk voor te stellen dat er niks voor jou tussen zit. De Museumnacht opent in het Stadsarchief met een live mix-tape van Amsterdamse artiesten als Akwasi, Roxeanne Hazes en de Amsterdam Klezmer Band.

Museumnacht | za 5 november 19:00-02:00, opening 18:30 in het Stadsarchief


Rent

Na Shelleys verslag over deze bijzondere musical, kunnen we het natuurlijk niet laten om deze voorstelling te tippen. Rent volgt een jaar lang 8 vrienden in New York eind jaren 80. De vrienden hebben het zwaar vanwege het veranderende kunstenaarsklimaat en de aidsepidemie. De cast van deze uitvoering is relatief jong en supergetalenteerd. Absoluut de moeite waard.

Rent van DeLaMar Atelier in het DeLaMar theater | vr 4, za 5 november 20:00

 

Credits
Foto Wunderbaum: Ben Nienhuis

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *