TCL weekendtips 3/4/5 november

Bingewatchen in het theater

Op Holland Festival zagen we al de eerste drie delen van theatermarathon The Nation van regisseur Eric de Vroedt (Het Nationale Theater). Een spannend whodunit-verhaal over de verdwenen Ismaël uit de Haagse schilderswijk. Was het iemand van de (racistische) politie, iemand uit de politiek, of toch zijn moeder, pleegmoeder of geradicaliseerde broer? Dit weekend gaat de volledige marathon (deel 1 t/m 6) eindelijk in première en kunnen we de ontknoping zien! Wij gaan voor de Adventure Seats en zitten óp het podium, mídden in het verhaal. Maar je kunt natuurlijk ook voor veilige zaalplaatsen kiezen. Dit weekend is de première in Den Haag, daarna gaat de marathon op tournee naar o.a. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Haarlem. Mis het niet!

The Nation (1-6) in Koninklijk Theater Den Haag | 2-5 november, daarna op tournee t/m 21 januari

 

Een theepot van kokosnoot

Yotam Ottolenghi krijgt de Johannes van Damprijs en komt op 15 november in College Tour, er zijn tonnen aan nieuwe kookboeken uitgekomen en kookwonder Yvette van Boven heeft twee boeken gemaakt én haar eigen tentoonstelling samengesteld in het Tropenmuseum. Uit de collectie van het museum koos ze bijzonder eetgerei uit verschillende culturen. Zoals een thermosfles gemaakt van een kamelenhals, een theepot van kokosnoot en een lepel van de hoorn van een waterbuffel. Het

Museum van Yvette van Boven in het Tropenmuseum | t/m 31 december

 

Het is weer Museumnacht in Amsterdam!

Jaa, het is weer tijd voor de Museumnacht in Amsterdam! Zaterdag 4 november openen meer dan 50 Amsterdamse musea hun deuren tussen 19.00 en 02.00 uur. Vorig jaar schreven we een how-to-Musemnachtblog met algemene tips. In deze video geeft Lisa ons tips voor Museumnacht 2017. Veel plezier!

Museumnacht Amsterdam | za 4 november

 

credits
uitgelichte afbeelding: Sanne Peper

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *