TCL weekendtips 30/31 maart & 1/2 april

Auberginekeukenervaring

Sopraan Claron McFadden zag in de aubergine het symbool van de succesvolle migratie. Hoe vaak het zich ook verplaatst, het past zich altijd aan, maar behoudt ook een eigen identiteit. Ons wordt een ware auberginekeukenervaring beloofd, in combinatie met livemuziek en een documentaire. Wij zijn ontzettend geïntrigeerd!

Nachtschade: Aubergine in Ostade A’dam | vr 31 maart, za 1 april 20:00, zo 2 april 15:00

 

Onderdompelen in Oostpool

Deze hele week staat de Stadsschouwburg vol met voorstellingen en contextprogramma’s van Toneelgroep Oostpool. Dit weekend spelen zij Een Meeuw, een nieuwe productie met o.a. Sigrid ten Napel en Ariane Schluter (zie afbeelding). Maar er wordt ook een nieuw toneelstuk gelezen en op maandag toveren ze de grote zaal om tot een nachtclub vol verrassingen. Volgende week zijn Oostpools theaterhits Angels in America en Bromance te zien. Voor het drieluik van (in) Koud WaterThey are just Kids en On the Road waar Shelley eerder over schreef, zul je een uur voor aanvang in de rij moeten gaan staan om op de wachtlijst te komen.

Oostpool Special in Stadsschouwburg Amsterdam | vr 31 maart t/m za 8 april, kaartverkoop via Stadsschouwburg Amsterdam.

 

Shakespeare is hier

Meer dan zeventig jaar geleden werd De Shakespeare Club opgericht, een voorloper van het COC. De overheid kon (mede vanwege de naam) de groep niet verbieden te bestaan. Dit vormde de inspiratie voor de nieuwe theatervoorstelling De Shakespeare Club van De Gemeenschap; een Shakespeariaans verhaal vol machtsverhoudingen en prachtige kostuums. En ze geven ook een kijkje in de wereld van de personages die deze rollen spelen.

Geïnspireerd om je meer te verdiepen in de geschiedenis van Shakespeare in Nederland? Bij de Bijzondere Collecties van de UvA kun je allerlei gebruiksvoorwerpen zien die de afgelopen eeuwen in Nederland zijn gebruikt bij opvoeringen van Shakespeares stukken.

De Shakespeare Club in Theater Bellevue | do 30 maart t/m zo 2 april 20:30
ShakespeareNL in Bijzonder Collecties | t/m 9 mei, di-vr 10:00-17:00, za-zo 13:00-17:00

 

Wandel de touristen achterna

Omdat we het nog een laatste keer kunnen tippen: onze eigen TCL Rondwandeling! Aanstaande zondag kan je met ons meelopen met Lisa als gids. Geniet van het prachtige weer én leer over de stad. Helemaal cultureel verantwoord en reuzegezellig!

Rondwandeling #1: De Toerist met gids | zo 2 april 11:30-13:30, startpunt Centraal Station voor VVV/GVB informatiepunt.

 

credits
Foto Nachtschade: Aubergine: Erik de Jong
Foto Een Meeuw: Sanne Peper

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *