TCL weekendtips 30 sept/1/2 okt

Palace Ruin op de Zuidas

Midden op de Zuidas staat Palace Ruin, een nieuw kunstwerk van James Beckett. Het werk is een reflectie op het Paleis voor Volksvlijt dat aan het Frederiksplein stond tot het in 1929 afbrandde. Het kunstwerk is niet alleen prachtig om naar te kijken, er wordt in samenwerking met TAAK een heel programma georganiseerd rondom thema’s als verval, vuur en corporate architecture. Ook worden er concerten gehouden. Vrijdag 30 september vindt het programma ‘Projection from ruin’ plaats.

Palace Ruin | tot 14 oktober, met elke vrijdag om 17:00 een publiek gesprek.

 

Machinespektakel van Jean TinguelyJean Tinguely met Méta-Matic No. 17 voor de Eiffeltoren, 1959. Foto: John R. Van Rolleghem, c/o Pictoright Amsterdam, 2016. Jean Tinguely met Méta-Matic No. 17 voor de Eiffeltoren, 1959. Foto: John R. Van Rolleghem, c/o Pictoright Amsterdam, 2016

Als je in Parijs bent geweest dan heb je zijn werk vast wel gezien in de vijver bij het Centre Pompidou: de Stravinskyfontein. De water spuitende en ronddraaiende machines van Jean Tinguely staan daar al jaren zij aan zij met de kleurige en koddige beelden van Niki de Saint Phalle, vrouw van. Nog immer een prachtige locatie om te genieten van een verse croissant.

Wat geweldig dat het Stedelijk Museum de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland organiseert. En dat doen ze precies 25 jaar na zijn dood. Een must-must-see.

Stedelijk Museum | 1 oktober – 5 maart 2017

 

Weekend van de wetenschap

weekend-van-de-wetenschap-fotografie-groen-voor-body-worlds-the-cultural-lifestyle

Dit weekend openen 250 bedrijven, instellingen, musea en andere instituten hun deuren voor jou in het kader van het Weekend van de Wetenschap. Je kunt ‘backstage’ kijken en vaak ook nog gratis.

NEMO bijvoorbeeld springt in op de Kinderboekenweek. Ontdek hoe je ogen lezen, teken je eigen opmerkelijke uitvinding en spring in je eigen tekening!

 

Of probeer geluk te vinden in het anatomiemuseum Body Worlds op de Damrak.

Weekend van de Wetenschap | 1 en 2 oktober

 

Free Food Market

De organisatie Taste before you waste organiseert aanstaande zaterdag op de Nieuwmarkt een Free Food Market. We schreven eerder over hun heerlijke pompoensoep die ze tijdens IDFA uitdeelden. Op de markt kun je voor niets fijne groentes halen om ’s avonds een romantisch diner van samen te stellen. Waar ze die groenten dan vandaan halen? Vraag het ze, daar zijn ze voor.

Free Food Market | 1 oktober, 11:00-14:00, Nieuwmarkt

 

 

Horror 

horror-01-sanne-peper-kopie

The Shining, The Exorcist, Cabin in the Woods, The Addams Family, Psycho, Poltergeist en ga zo maar door. Horror van Jakop Ahlbom zit vol met liefdevolle horror-referenties, maar verliest nooit zijn eigen kracht. We zagen de voorstelling een paar jaar terug en worden gelijk weer enthousiast als we eraan terugdenken. De voorstelling is nog maar drie avonden te zien in Amsterdam in DeLaMar.

Horror | 29, 30 september en 1 oktober, 20:00, DeLaMar

 

credits

Uitgelichte afbeelding: James Beckett, Palace Ruin, 2016

Foto Jean Tinguely: Jean Tinguely met Méta-Matic No. 17 voor de Eiffeltoren, 1959. Foto: John R. Van Rolleghem, c/o Pictoright Amsterdam, 2016

Foto Weekend van de Wetenschap: Fotografie Groen voor Body Worlds

Foto Horror: Sanne Peper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *