TCL weekendtips 29/30 juli

Pride Amsterdam

A.s. zaterdag begint Pride Amsterdam 2017 en staat de stad weer volledig in het teken van de liefde. De traditionele botenparade is volgende week zaterdag 5 augustus, maar deze zaterdag trapt de Pride Week al af met Pride Park in het Vondelpark. Het Openlucht Theater is het hoofdpodium met optredens van o.a. Shary Ann, Loïs Lane en Sjors van der Panne en host NIKI TODAY, Miss Travestie Holland 2016. Naast de ‘officiële’ Pride Amsterdam-activiteiten sluiten enorm veel organisaties aan op de Pride Week. In de OBA is de foto expositie ‘Amsterdam Streethearts’ van fotografe Shirley Agudo te zien. In het Westerpark staat Milkshake festival met o.a. The Village People, MIss Kittin, Jodie Harsh, Willie Wartaal, Joost Van Bellen en een ode aan George Michael. Theatervoorstelling Bodywarmer van Inge Smolders en Sarah Ringoet gaat in reprise (**** Theaterkrant: “Een geestige, eerlijke en pijnlijke ontleding van twee brekende harten.”). En in Artis staat homoseksualiteit in het dierenrijk centraal. Kijk voor het volledige evenementen programma op www.pride.amsterdam

Pride Amsterdam | za 29 juli t/m zo 6 aug

 

Borrelen festivalstyle

Nóg meer festivalpret! In het Rembrandtpark is a.s. zaterdag EdelWise Festival. Het is de festivalversie van de maandelijkse vrijdagmiddagborrel EdelWise in Het Sieraad waarop je op een verrassende en inspirerende manier met je collega’s of vrienden de week kunt afsluiten. In het Rembrandtpark staan fijne dj’s en bands, lekker eten en drinken en spannende verrassingen.

EdelWise Festival | za 29 juli vanaf 13:00 

 

Gratis rondleiding van TCL’s Lisa

Het is weer tijd voor een rondleiding! Elke twee maanden publiceren we op onze blog een (culturele) wandeling door de stad inclusief tips voor plekken waar je onderweg lekker kan gaan zitten en kan genieten van de beste koffie, wijn en bitterballen. Voor iedereen die graag met een gids op pad wil organiseren we een gratis groepswandeling! Dit keer gaan we de twee oudste gebouwen van Amsterdam bezoeken; de Oude Kerk en Ons’ Lieve Heer op Solder. De kerken zijn op loopafstand van elkaar midden op de Wallen. We nemen jullie mee op een twee uur durende rondleiding en vertellen over de geschiedenis van de gebouwen en het geloof in Nederland van de zestiende eeuw tot nu.

TCL rondleiding #2: de kerk | zo 30 juli 13:00-15:00 verzamelplaats De Oude Kerk | rondleiding gratis, entree is niet inbegrepen (€ 10 / € 7,50 per museum)

 

 

 

credits
uitgelichte afbeelding: Canal Pride 2016 © Jeroen Ploeger – bron facebook.com/prideamsterdam

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *