TCL weekendtips 28/29/30/31 september

Filosofie, wetenschap en activisme 2.0

Anoek Nuyens en Rebekka de Wit schreven een theaterstuk vol filosofische en wetenschappelijke verhandelingen, maar niet op een ‘suffe’ manier. In samenwerking met journalisten, activisten, filosofen, juristen en een mediastrateeg gaan ze op zoek naar een wereld waarin de mens niet meer alleen bepaalt wat er gebeurt. Kan een chimpansee of een mier dat niet ook net zo goed?

Tenzij je een beter plan hebt in Frascati | t/m za 30 sept

 

Praatjebroek

Het seizoen van Sunday Assembly is ook weer gestart! We schreven al eerder over deze vrolijke bijeenkomst in Mezrab. A.s. zondag geeft hoogleraar Marc van Oostendorp, fonoloog en taalkundige, een lezing over praten en taal. De organisatie is verrukt dat hij komt: ‘Hij spreekt zo mooi over zijn vreemde vakgebied dat we een gat in de lucht sprongen toen hij een lezing wou komen geven.’ Daarnaast kun je op de Assembly meezingen met de Ameezingband, is er een kunstlezing, filosofisch speeddaten en smikkelen van je zelfgebakken taart. Helemaal gratis!

Sunday Assembly #Praten in Mezrab | zo 1 okt 10:30 uur

 

Het beste uit Afrika

Ook dit jaar barst het festival Afrovibes weer van de meest waanzinnige voorstellingen. In het festival zie je dans, theater, mode en beeldende kunst uit Afrika. Het meeste werk komt uit Zuid-Afrika maar er komen ook artiesten uit bijvoorbeeld Congo en Ghana. In Amsterdam staat het festival in Tolhuistuin, de Balie, Bimhuis en het Bijlmer Parktheater. Daarna reist het festival nog door naar Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Afrovibes | do 28 september t/m 9 oktober

 

Identiteit, land, taal, thuis

In het Stedelijk Museum opent vanavond de tentoonstelling ‘Ik ben een geboren buitenlander’. Het museum gebruikt werk uit eigen collectie, fotografisch werk en documentaire beelden om uiteenlopende aspecten van migratie te belichten.

‘Ik ben een geboren buitenlander’ in Stedelijk | t/m zo 3 juni 2018

 

credits
foto Tenzij je een beter plan hebt: Anna van Kooij

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *