TCL weekendtips 28/29/30 oktober

Laatste kans voor Fiep Westendorp en Max Kisman

Zondag sluit de tentoonstelling die een eerbetoon is aan ‘Jip-en-Janneke-illustrator’ Fiep Westendorp. Max Kisman, grafisch ontwerper, maakte speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk met onder andere beelden van hoe Jip en Janneke eruit zouden zien als ze ouder zouden zijn geworden. Sprekende beeldtaal, voor alle leeftijden, tijdloos, voor altijd jong.

Voor altijd jong, WG Kunst, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 (WG-terrein) | t/m zondag 30 oktober, openingstijden: 13:00-17:00

 

Amsterdam is jarig

Hoera! Vandaag is Amsterdam 741 jaar geworden. Oké, niet echt een knalfeest dit jaar, maar een beetje verjaardagsliefde kan nooit kwaad. In het Stadsarchief wordt dit weekend het oudste document tentoongesteld waarop Amestelledamme wordt genoemd. Het is zo kwetsbaar dat het maar een paar dagen per jaar tentoongesteld kan worden. Leuk zo’n document maar bij een feestje hoort iets lekkers. Aan de overkant bij DutchHomemade eet je de lekkerste macarons om het te vieren.

Schatkamer van het Stadsarchief op Vijzelstraat 32 | 27 t/m 30 oktober, vrij toegang met je Museumkaart

 

24 uur in Amsterdam-Noord

rolling-rock-kitchenAanstaande zondag kun je je 24 uur lang laten verrassen in Amsterdam-Noord. In winkels, clubs, culturele locaties en andere plekken is het noorden van Amsterdam op een andere, niet dagelijkse manier te ervaren. We zouden in ieder geval beginnen met langzaam wakker worden in Tuin aan Zee met zonnegroeten en verhalen over de zonnegod. Na een ontbijt met jam pak je je fiets naar een van de vele activiteiten. Naar Dansmakers bijvoorbeeld voor een actieve dansworkshop van de Japanse choreografe Jija Sohn. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dansen de fijnste manier van bewegen is. Als dansen niet jouw ding is, maar fietsen wel, dan kun je met een gids van Yellow Bike mee, of maak je eigen bootje van melkpakken en doe mee met een botenwedstrijd, of laat je verwennen op de pont (voor de gelukkigen). Houd rekening met aanmelden.
Eten doe je op de Rolling Rock Kitchen op de Distelweg, of in favoriet Café Modern. Of start je eigen huiskamerrestaurant voor een dag als je op of rondom het Waterland woont. Aanschuiven en stadgenoten ontmoeten, kan ook. Enjoy Noord!

24H Amsterdam-Noord | zondag 29 oktober

 

Halloween in Amsterdam

Halloween wordt ook in Nederland steeds populairder. Naast de grote feesten op zaterdag in o.a. de Westergasfabriek, Roest (gratis!) en Hotel Arena, zijn er ook steeds meer kinderactiviteiten. Op zondag is er zelfs een Halloweenconcert in het Concertgebouw, met spannende (sprookjes)muziek. Kruip je liever onder de dekens met een spannende film? Dit weekend zijn o.a. de klassiekers A Nightmare on Elm Street (met een piepjonge Johnny Depp) en The Omen op tv. Ook Netflix staat vol met heerlijke horrorfilms. Persoonlijke favorieten: The ShiningScream en American Horror Story. Liever niet zo eng? Toy Story of Terror is zaterdag op tv en op Netflix kan je ouderwets gruwelen met Kippevel/Goosebumps.

 

KLIK! Animation Film Festival

Nog t/m zondag kun je in EYE naar de tofste, ontroerendste, mooiste en spannendste animatiefilms van de wereld kijken tijdens het 9e KLIK! Animation Film Festival. KLIK! beschouwt animatie als een aparte kunstvorm in plaats van een genre binnen de film. Het doel van KLIK! is om animatie toegankelijker te maken voor het brede publiek. In imagezes dagen tonen ze meer dan 300 animaties; van speelfilms tot shorts, en reclames tot installaties. En het publiek mag lekker klikken i.p.v. klappen met de leuke gadgets die gratis worden uitgedeeld.

Laura zag donderdagmiddag de compilatie ‘Animated Shorts 4’ met o.a het mooie My Father’s Project en Once Upon A Line en het grappige My Dear Gnome. Dat smaakte zeker naar meer. Avondvullende speelfilms die verder op het programma staan hebben de nieuwsgierig makende titels als My Life As A Courgette over een 9 jaar oude courgette die na zijn moeders dood in een weeshuis gaat wonen en Invention for Destruction, een fantasy animatie geïnspireerd op de verhalen van Jules Verne. En als je wil lachen is er Funny & Trippy Toons, een serie van gekke, edgy shorts met humor a la South Park.

KLIK! Festival in EYE | di 25 t/m zo 30 oktober

 

credits
Foto (uitgelicht) van WGKunst
Foto Rolling Rock Kitchen (24H Noord): rollingrockkitchen.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *