TCL weekendtips 27/28/29 jan

Eerste rij bij de mooiste modeshows

Altijd al vooraan bij een modeshow willen zitten? Tijdens de Mercedes Benz FashionWeek Amsterdam zijn alle (grote) modeshows te volgen via livestream. Toch liever zelf aanwezig? Voor de meeste evenementen zijn nog kaarten te koop via de website. Onze Nicole gaat a.s. zaterdag, volgende week volgt haar verslag!

Mercedes Benz FashionWeek Amsterdam | do 26 t/m zo 29 januari, Westergasfabriek

 

Dagje Roffa met de beste films van de wereld

Voor sommige dingen moet je de stad uit. Er is immers geen filmfestival in Amsterdam dat zich ook maar enigszins laat vergelijken met International Film Festival Rotterdam. Dus hop, stap die trein in en bezoek de beste films van over de hele wereld of een van de vele andere evenementen. Beetje overweldigd door alle keuzes? Wij lossen het simpel op door a.s. zaterdag lekker naar CJP Serveert at IFFR 2017 te gaan. Krijg je naast drie films ook nog Q&A’s en bier en bitterballen. Bovendien is een van de films Moonlight waarvan twee dagen geleden bekend werd gemaakt dat hij voor acht Oscars is genomineerd!

Tip: in de Spoordeelwinkel kan je tot en met 31 januari een dagretour kopen voor €19 inclusief croissant en warme drank van Delifrance. Je kunt ook de speciale IFFR-treinbioscoop pakken, dan begint het festival al op het station!

International Film Festival Rotterdam | t/m zo 5 februari

 

Ruis, trailers en bier: video zoals het was toen je klein was

Ach die goede oude tijd. Toen je naar de videotheek ging om de beste film uit te zoeken en thuis gefrustreerd naar de afstandsbediening greep als de huurder voor je de videoband niet had teruggespoeld. Gaat je hartje nog steeds iets sneller kloppen bij een beetje ruis op de tv? Deze avond is helemaal voor jou. Bij Lab111 kiezen ze de beste films uit en spelen hem rechtstreeks af van de videoband. Met ruis, met trailers en met bier. Deze vrijdag staat het in het teken van agressieve dieren en worden  Zoltan: Hound of Dracula en Slugs vertoond. Vooral naar die laatste zijn wij uitermate benieuwd.

Straight to Video in Lab111 | vr 27 jan 20:30

 

Gong Xi Fa Cai!

Zaterdag is het Chinees Nieuwjaar. De feestelijkheden beginnen om 12:00 bij de Fo Guang Shan He Hua tempel op de Zeedijk. De rest van het weekend zijn er draken- en leeuwendansen, workshops en optredens op de Wallen, de Dam, in de Bijenkorf en in het Holland Casino. Een goed moment om ergens in de buurt Chinees te eten. Naar traditie eet je in elk geval yu sheng (rauwe vissalade) en fai-hai (zeewier), omdat deze voor geluk en voorspoed zouden moeten zorgen. Er is natuurlijk genoeg keuze maar een TCL favoriet is de Golden Chopsticks in de Oude Doelenstraat.

Chinees Nieuwjaar | za 28 januari t/m ma 30 januari

 

Als een currylucht je altijd achtervolgt

In Buut, de naderende dood! krijgt Ramses (gespeeld door Tim Linde) ‘curryziekte’. Hij takelt lichamelijk af maar krijgt een steeds scherpere geest. Regisseurs Jan Hulst en Kasper Tarenskeen noemen de voorstelling ‘de meest debiele en tegelijkertijd meest serieuze voorstelling ooit’. Moeilijk om te duiden wat je hier precies mee moet? Vinden wij ook. Toch kunnen we niet wachten om de voorstelling te bezoeken. Soms zijn de dingen waarvan je in eerste instantie vooral ‘eeeh?’ bij zegt, nou eenmaal het beste. Zeker als het van spannende jonge makers is die eerder o.a. Scheeps-Horeca maakten. Gewoon zelf gaan ontdekken. Gaan wij ook doen!

Buut, de naderende dood! in Frascati | t/m za 4 februari 20:00

 

Credits

Uitgelichte afbeelding: Fashionweek, foto: Imke Panhuijzen
Foto Buut, de naderende dood!: Sanne Peper

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *