TCL weekendtips 26/27/28/29 oktober

Het stuk met de lange titel

The Intelligent Homosexual’s Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures van Toneelgroep Oostpool zagen we een paar weken geleden in Stadsschouwburg Amsterdam. Voor wie hem heeft gemist: reis even met tramlijn 1 door naar Osdorp waar de Meervaart zit. iHo gaat over een familie waarin de vader aankondigt dat hij niet meer wil leven. Iedereen vindt daar wat van en iedereen praat door elkaar, iedereen heeft ook zijn eigen problemen. Het einde is geruststellend.

iHo in de Meervaart, Amsterdam | vr 27 okt

 

Het oudste en kleinste toneelgezelschap

In Haarlem zie ik de afgelopen weken een verschrikkelijk affiche met een mond waar bloed uitloopt. Het is de aankondiging van de voorstelling De God van de Slachting van het oudste en kleinste toneelgezelschap van Nederland, Het Volk. Roman Polanski verfilmde het verhaal onder de titel Carnage. Ook hier is er een familiedrama. Een uit de hand gelopen kinderruzie ontaardt in een (verbaal) slagveld. Laatste kaarten voor donderdag en vrijdag!

De God van de Slachting in de Toneelschuur, Haarlem | do 26, vr 27, za 28 (uitverkocht) okt

 

Bunch of Hocus Pocus

Liever Halloween vieren dit weekend? Dan zijn er natuurlijk genoeg feestjes in de stad en dat betekent dat je dit weekend weer overal zombies, heksen en ‘slutty nurses’ kan verwachten. Trek je bloederigste kleding aan en dans mee op Thriller, in Amsterdam bijvoorbeeld op het Westergasterrein, in de Sugarfactory, Warehouse Elementenstraat of de Tolhuistuin.

Halloweenfeestjes | 28 oktober Klik de links voor meer informatie.

 

Noord ontdekken

Dit weekend staat Noord weer in het teken van 24H. Begin je dag goed met yoga op de A’damtoren, ga naar de Rollerdisco in het skatepark, drankjes doen op hoogte bij HoogtIJ, of verdwijn in de tijd op de Vanishing Ferry die een uur lang vaart van 03:00 tot 03:00. Pak je gelijk nog een beetje Halloween mee.

24H Noord | za 28 07:00 t/m zo 29 oktober 07:00

 

In het pikkedonker

Dat Halloweensfeertje krijg je misschien sowieso wel mee, want zaterdag is ook Nacht van de Nacht. Een dag waarbij er wordt stilgestaan bij lichtvervuiling en op heel veel plekken de lampen uitgaan. Er zijn in heel Nederland activiteiten georganiseerd. In Amsterdam kan je bijvoorbeeld in het Amsterdamse Bos mee op nachtwandeling, of klimmen bij FunForest, in Den Haag wandel je door de duinen, in Rotterdam naar een Duistere Dansperformance en in Utrecht kan je ’s nachts de Domtoren beklimmen.

Nacht van de Nacht | 28 oktober

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *