TCL weekendtips 25/26/27 nov

Huid van Schweigman&

Boukje Schweigman is een superinteressante theatermaakster die we blijven volgen. We schreven eerder al over Blaas en zagen ook haar andere topvoorstellingen zoals WervelSpiegel en Curve. In de voorstellingen van Boukje Schweigman worden al je zintuigen op scherp gezet. Haar werk is bijna met niets anders te vergelijken. En zelfs onderling niet.

Deze week staat haar nieuwe voorstelling Huid in Frascati. Bij de voorstelling is live muziek van Slagwerk Den Haag. De percussionisten zijn niet zomaar een begeleidingsensemble. Samen met de performers gaan zij op zoek naar de emotionele, fysieke en poëtische betekenis van huid.

Huid in Frascati | di 22 t/m za 26 nov 20:30 / oef, de voorstellingen zijn online uitverkocht! bel daarom snel met de kassa: 020-6266866, vanaf 13:00 uur

 

Amsterdam Art Weekend

dunes_like_you_512x360

Amsterdam staat dit weekend in het teken van hedendaagse beeldende kunst. In heel Amsterdam zijn speciale tentoonstellingen, artist talks, performances en lezingen in het kader van Amsterdam Art Weekend. Een perfecte plek om nieuwe spannende makers te ontdekken. Ook niet onbelangrijk, allerlei evenementen zijn gratis. Omdat het zoveel kunst is op net zoveel verschillende plekken, zijn er een paar routes op de website van Amsterdam Art Weekend te vinden, zoals de route in Amsterdam-West.

Amsterdam Art Weekend | do 24 t/m zo 27 nov

 

Meesterlijk, Design en Ambacht

Ben je na het kijken naar alle kunst geïnspireerd geraakt om zelf ook wat aan te schaffen, maar moet het ook nog een praktisch zijn? Bezoek dan de beurs ‘Meesterlijk’. In de Westergasfabriek exposeren allerlei ambachtslieden hun prachtige design. En als je budget het niet helemaal toelaat kan je altijd nog ‘window shoppen’.

Meesterlijk, Design en Ambacht | vr 25 t/m zo 27 nov

 

Nacht van de Arabische literatuur

Deze zaterdag wordt de rijke Arabische (literatuur)cultuur in de schijnwerpers gezet in De Nieuwe Liefde. Er wordt gegeten, gedebatteerd en muziek gemaakt. Daarnaast dragen (biculturele) finalisten van de El Hijzra Literatuurprijs voor uit eigen werk. Een avond om je heerlijk te laten inspireren.

 Nacht van de Arabische literatuur in De Nieuwe Liefde | za 26 nov 18:00

 

credits
uitgelichte afbeelding: Huid © Sofie Knijff
Art Weekend Amsterdam: Scarlett Hooft Graafland – ‘Shores like you’, te zien in Huis Marseille t/m 4 dec

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *