TCL weekendtips 25/26/27 augustus

Een nieuw cultureel seizoen

Het laatste weekend van augustus betekent het begin van het nieuwe culturele seizoen met de Uitmarkt. Dit jaar voor het eerst op en rond het Marineterrein (vlakbij het Scheepvaartmuseum). En jongens, er is weer zóveel te zien! Van de gebruikelijke boekenmarkt tot robots programmeren en van cabaret tot een synchroonzwemact van ons geliefde Amsterdam Fringe Festival (waar Lisa voor werkt). Bij de Vrije Uitloop van Fringe moet je sowieso even langs. Hier kan je naast voorproefjes van voorstellingen zien, ook naar coole bandjes luisteren en een make-over ondergaan met kleren van Vintage per Kilo.

De Uitmarkt | vr 25 t/m zo 27 augustus

 

Benefiet voor Aaron

Op de laatste zondag van augustus wordt een leipe avond georganiseerd in de Marktkantine. De Jeugd van Tegenwoordig komt, en Dio, en Geza en Manuel draaien. We zijn best behoorlijk fan van De Jeugd. Gaaf dat ze in de Jan van Galenstraat komen spelen! En dat doen ze voor Aaron, die aan een zeldzame vorm van kanker lijdt. Met het geld proberen ze een prijzige therapie te kunnen bekostigen. Fijn dat we zulke toffe artiesten in ons land hebben.

US 4 AAR in de Marktkantine | zo 27 augustus

 

Festival in fruitboomgaard

In Amsterdam-West, tegen Halfweg aan, bevindt zich de biologische fruitboomgaard Fruittuin van West. Daar kun je appels en ander fruit plukken, proeven en kopen. Deze zaterdag wordt daar Festival The Brave georganiseerd. 28 artiesten – waaronder Sam & Julia (foto) – uit 5 landen komen voor jullie zingen en spelen. Geniet ook van de loslopende kippen en de kampvuursessies.

Festival The Brave | za 26 augustus vanaf 13:00

 

Laatste weekend Parade!

Dit weekend kun je nog voor de laatste keer naar De Parade in het Martin Luther Kingpark. Eén van onze favoriete theaterfestivals dus wij pakken zéker nog een aantal voorstellingen mee. We gaan urban dance zien van Backbone/Alida Dors, luisteren naar het levensverhaal van een Volstrekt Onbekende Nederlander bij Zomaargasten van Patrick Nederkoorn & Oscar Kocken én we nemen een half uur de tijd om de doden te herdenken in U bent mijn moeder van Jan Rot en Edda Barends. Verslag volgt! Je kunt hier ook nog onze video bekijken van de Parade in Den Haag.

De Parade | t/m 27 aug


credits
Uitgelichte afbeelding: Vrije Uitloop op Uitmarkt – foto Polle Willemsen
Foto Sam & Julia: bron www.samandjuliamusic.com

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *