TCL Weekendtips 24/25/26 maart

Huilen van verdriet en plezier

De wereld is niet fijn – tegenwoordig niet en misschien wel nooit geweest. Grote problemen als het ongezonde klimaat, de vluchtelingen, terroristische aanslagen, raken je iedere dag weer. De groep Circus Treurdier gaat je helpen met je allergrootste vraag: ‘Hoe blijf je hopen als alles hopeloos lijkt te zijn?’ Dat klinkt misschien zwaarmoedig, maar Circus Treurdier kennende is het ook grappig, mooi en verrassend. Kijk, daarom houden wij van theater en is een Cultural Lifestyle een heel gezonde.

Night of the Problems in Broedplaats Lely | do 23 maart t/m za 1 april

 

Liefde en hoop bij een oud tankstation

Ook kleinkunsttrio De Andersons gaat je helpen om met een beetje optimisme de zaal te verlaten. De groep – met Zweedse roots – trekt met hun nieuwste theaterconcert Hier Dooft Niets ten strijde tegen de onverschilligheid en ze doen een liefdevolle oproep tot verwondering. In het hele land te zien met bijzondere gasten, zoals Freek de Jonge. Dit weekend strijken ze neer in de Roze Tanker in Amsterdam-Noord.

Hier Dooft Niets bij de Roze Tanker | za 25 maart

 

Exotische Hollandse Kunst

Overdag is EXOOT een expositie, ’s avonds een tropisch spektakel! Ward Weemhoff van acteurscollectief De Warme Winkel gaat in deze installatie/voorstelling aan de slag met Joachim Robbrecht van Stichting Show Machine en beeldend kunstenaar Jan Brokof. Zeggen de namen je niets? Maakt niet uit. De Warme Winkel staat garant voor een avond meesterlijk vermaak. Dus trek je hawaiiblouse en je slippers aan en trek naar de Geldersekade voor een avond tropisch kannibalisme.

EXOOT – Tropical Healing in Galerie Vriend van Bavink / Pacific Place | vr 22 maart t/m 22 april

 

Eten als je filmhelden

Ze staan al heel lang op ons lijstje, maar we moesten dan naar Rotterdam. Gelukkig organiseren ze ook in Amsterdam de film+eten-events. Het zijn hele bijzondere diners. Niet alleen krijg je een verrukkelijke film te zien, maar je krijgt op het moment dat ze iets eten in de film, exact hetzelfde te eten op exact hetzelfde moment. Next up: Tampopo – culinaire perfectie in regie van Jûzô Itami.

Cinema Culinair in Restaurant Bureau: Tampopo | za 25 (uitverkocht) en zo 26 maart om 18.00 uur, kaartverkoop

 

Big Brother zonder camera’s


Waar we Big Brother en de Gouden Kooi hadden we in de jaren negentig, hebben we nu Biosfeer 2. Een groep van acht zorgvuldig geselecteerde bewoners sloot zich twee jaar op in een gigantische afgesloten biosfeer om te kijken of het mogelijk was om zo een nieuwe kolonie te starten, misschien wel in de ruimte. Een mooi uitgangspunt voor De Hollanders en Spinvis die er een echte sciencefictionvoorstelling van maakten.

De Eersten in Theater Bellevue | do 23 t/m zo 26 maart, za 25 maart première

 

credits

uitgelichte afbeelding Night of the Problems: Joost de Haas
foto Hier Dooft Niets: Roxanne Hellevoort
foto EXOOT: Louis van der Waal
beeld De Eersten: Maartje Strijbis
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *