TCL weekendtips 2/3/4/5 maart

Rollator-City Benidorm

Elke winter wordt het oude vissersstadje Benidorm overspoeld met gepensioneerde bezoekers. Ze komen er voor de zon, de andere ouderen en de vele activiteiten die het vakantieparadijs te bieden heeft. Romi Tweebeeke maakte er een prachtige fotoserie van. Combineer je theatervoorstelling, popconcert of clubavond rondom het Leidseplein met een bezoekje aan de bijzondere tentoonstelling of ga deze zaterdag naar de (gratis) opening.

Benidorm – Over Wintertijd in de Melkweg | za 4 maart t/m zo 9 april | opening vr 3 maart, 17:30

 

Rood, geel en blauw

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl is opgericht. De bekendste kunstenaar is Piet Mondriaan en de primaire kleuren rood, geel en blauw zijn iconisch voor De Stijl. In heel Nederland wordt er aandacht besteed aan deze invloedrijke kunststroming. De Veenfabriek uit Leiden maakt samen met muziekkunstenaars van o k a p i en studenten (Koninklijk Conservatorium/T.I.M.E.) een drieluik. Ze beginnen met Stijlkunstenaar Bart van der Leck, daarna volgt Piet Mondriaan (#3 is nog niet bekend). In Amsterdam wordt het in de vorm van een Veenproef gegoten. Het is een avond waarin het publiek naar stukjes muziek en lezingen kunnen luisteren terwijl ze een driegangendiner geïnspireerd op het thema voorgeschoteld krijgen. Kolfje naar ons hand!

Veenproef Bart van der Leck | Dokzaal, do 2 maart. Diner is uitverkocht, maar je kunt er alsnog bij zijn. Inloop is 18:30, aanvang 19:00. Tickets zonder diner zijn aan de deur te koop.

 

Kind in een reality-familie

De Toneelmakerij bewerkte klassieker Koning Lear van Shakespeare tot een eigentijds verhaal met Lear als pater familias van een ‘reality-familie’. Privacy is opgegeven voor faam en geld. Als Lear oud wordt, verdeelt hij zijn rijk(dom) onder zijn drie dochters, maar de jongste weigert. Zij ziet haar kans om los te breken van de wereld waarin zij is opgevoed. Erna was eerder al superenthousiast over Macbeth van de Toneelmakerij en we verwachten dat dit net zo intrigerend gaat worden. Net als Macbeth is Lear een jeugdvoorstelling (15+), dus kinderen, neefjes en nichtjes kunnen mee!

Lear in Theater Bellevue | do 2 maart t/m wo 8 maart | première za 4 maart, 20:30

 

Voorstellingenkroegentocht

In principe geven we natuurlijk tips voor het culturele leven in Amsterdam, maar voor sommige bijzondere evenementen zul je toch de stad uit moeten. Niet ver, gelukkig! In Utrecht is dit weekend weer Café Theater Festival. Een bijzonder locatietheaterfestival waarbij je samen met andere bezoekers en gewone cafégangers werk van jonge makers kan bezoeken. Onder het genot van een biertje natuurlijk. Sommige café’s hebben ook speciale CTF-gerechten. Na de voorstelling wordt met de pet rondgegaan. Zo bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft op zo’n avond.  We kunnen zeker dansvoorstellingen When we cried confetti van Man || Co en 3 is a crowd van Sanne Clifford aanraden. En als je dan toch in Utrecht bent, kom je er bij Hoe kom ik in Utrechtvan Theatercollectief Stamgasten wel achter waarom je in de stad moet blijven. Of je neemt gewoon ’s nachts de trein weer terug naar huis.

Café Theater Festival | vr 3 t/m zo 5 maart

credits
Uitgelichte foto Benidorm: Romi Tweebeeke
Veenproef foto: Bart van der Leck, Voetballers, 1913 (bron: event op facebook.com)
Foto Café Theater Festival: Marijn de Wit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *