TCL weekendtips 2/3/4 december

Amsterdam Light Festival

Voor de vijfde keer op rij wordt de binnenstad van Amsterdam versierd door lichtsculpturen. Tot 15 december is alleen de vaarroute geopend. Er zijn talloze rondvaartboten die je langs de kunstwerken meenemen, van luxe dinerboot tot roeiboot. Het blijft een unieke ervaring om Amsterdam vanaf de grachten te zien. Tickets zijn te koop via de website van het festival, maar er worden ook veel rondvaarten via bijvoorbeeld Groupon aangeboden. Voor de zuinigen onder ons kan het dus lonen om een beetje rond te shoppen, of gewoon de fiets te pakken en de werken langs de kant te bewonderen.

Amsterdam Light Festival | Water Colors, vaarroute: 1 dec t/m 22 jan 17:00-23:00, Iluminade, wandelroute: 15 dec t/m 8 jan 17:00-22:00

 

Van jonge mensen, de dingen die nog komen

2016 was in vele opzichten voor heel veel mensen een rotjaar, met Brexit en president Trump als politieke dieptepunten. Waar halen we nog hoop vandaan? SSBA Salon haalt het motto van Albert Camus aan: ‘Literatuur biedt ons de mogelijkheid de wereld af te wijzen zonder haar te verlaten.’ Een literaire avond vol jonge schrijvers die uit hun werk zullen voordragen in samenwerking met acteurs en muzikanten.

Van jonge mensen, de dingen die nog komen in de Stadsschouwburg Amsterdam | vr 3 dec 21:30


Waterboys

Als je al weken door een flinke verkoudheid niet in een theater- of concertzaal kan zijn, kijk je wel weer uit naar wat culturele voeding. Met zakdoekjes en een kop heet water met citroen en gember kun je je voorzichtig weer op het culturele pad wagen. En dat kan in de bioscoop. Dankjewel Robert Jan ‘Zusje’ Westdijk, dat je ons meeneemt naar Schotland – een van de fijnste vakantiebestemmingen – en dat we terug in de tijd gaan met muziek van The Waterboys. I saw the crescent, you saw the whole of the moon..

Nu te zien in het Ketelhuis, de Filmhallen en Cinecenter

 

 

credits

Amsterdam Light Festival: Circle of Life van Rob van Houten, foto: Janus van den Eijnden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *