TCL weekendtips 23/24/25 september

Ambacht in Beeld Festival

Komend weekend is het Ambacht in Beeld Festival in De Hallen in Amsterdam. Voor de vierde keer wordt het festival over pure vakmanschap georganiseerd. Je kunt internationale documentaires, workshops, lezingen, demonstraties, debatten, masterclasses en performances bijwonen. En tussendoor kun je natuurlijk de Foodhallen induiken (tip: achterin vind je Le Big Fish en die maken een übergoed stoombroodje met crispy soft shell crab!)

Ambacht in Beeld Festival 23 september 21.00 – 23.00 uur | 24 en 25 september 11.00 – 18.00 uur (entree gratis)

 

Terug naar Toen ‘Backstreet Boys Special’

Vrijdag kun je in de Sugarfactory gewoon heerlijk meezingen met de oude hits van de Backstreet Boys. Do we need to say more?

Terug naar Toen  23 september 23.30 – 05.00  uur

 

Unseen Photo Fair

unseen2-a-telepathic-subject-2016-christto-andrewLaura schreef vorige week al als weekendtip Unseen Photo Festival, donderdag opent de Unseen Photo Fair! Voor het vierde jaar wordt Unseen op het Westergasterrein georganiseerd. Deze beurs is de plek waar je nieuw fotowerk kunt spotten. Meer dan vijftig gerenommeerde galeries van over de hele wereld tonen werk van fotografen dat nooit eerder is getoond. Het is een heerlijke ronddwalen terwijl je je laat inspireren door de beelden om je heen. Ook zijn er lezingen, debatten en een boekenmarkt. Op vrijdagavond hoef je na de beurs niet naar huis, en kun je nog een dansje wagen. In de Westerunie is namelijk Unseen by night vanaf 22.00 uur. Nederlandse dj’s draaien een mix van funk tot disco, dub tot Afrikaanse beats.
(foto:  A Telepathic Subject, 2016 © Christto & Andrew)

Unseen Photo Fair  23 september 12.00 – 22.00 uur | 24 september 11.00 – 20.00 uur | 25 september 11.00 – 17.00 uur
Unseen by night  23 september 22.00- 04.00 uur

 

BierWest Speciaalbier festival

Zaterdag en zondag is het BierWest Speciaalbier Festival in het Rembrandtpark. Hier vind je wel 20 verschillende brouwerijen. Daarbij is er veel goed eten en 2 stages met dj’s en livemuziek. Hopelijk schijnt het zonnetje en kun je heerlijk chillen in dit park. Koop wel snel je ticket, de zaterdag is al bijna uitverkocht. Goed om te weten: zondag is de familie-editie en is er vermaak voor de kinderen.

BierWest 24 september 13.00 – 23.00 uur | 25 september 13.00 – 22.00 uur
Aftermovie van vorig jaar

 

Silent Zen Meditation Session

silentzensummermeditationsession1-www-facebook-comsilentzen

Als je naar Terug naar Toen of Unseen by Night gaat, zouden we deze even overslaan (je moet namelijk je wekker zetten) maar anders is het wel een goed begin van je weekend. Om 9.15 uur kun je een Silent-Zen-Meditatie-Sessie volgen op het strand van Roest. “Je schakelt over van een DOE-modus naar een ZIJN-modus. Je ervaart wat het is om eens even stil te staan en met volle aandacht naar het moment te kijken.” Deze sessie is voor iedereen, dus ook als je net begint met mindfulness of meditatie. Ideaal om je afgelopen werkweek te vergeten lijkt ons.

Silent Zen 24 september 9.15 – 12.00 uur (gratis entree, wel even aanmelden)


Het Manifeest voor vrede!

manifeestEen feest in het teken van vrede, als dat geen mooie boodschap is. In de Stadsschouwburg Amsterdam wordt kunst, plezier muziek, humor, inspiratie met elkaar gemixt in een avond voor de vrede. Een vol programma met onder andere Lucas De Man, Kluun, Tommy Wieringa, Stella Bergsma, Guy Gravier en Lumière. Met elk kaartje voor Manifeest steun je vredeswerk wereldwijd.

Geen zin in een feestje? Manifeest opent net als Yoko en John deden in 1969, in bed! Jij kunt ook in dit Vredesbed voor de Stadsschouwburg uitgenodigd worden door een foto in bed te maken en deze te posten op sociale media met #manifeest2016 en #manifeestbedin.

Manifeest 24 september 17.00 – 04.00 uur

 

Designer Vintage Sale

designer-vintage-saleJe Cultural Lifestyle is niet compleet zonder een pretty outfit. Scoor zaterdag fantastische items voor een prikkie. Je vindt er kleding van Chanel en Louis Vuitton, vintage juweeltjes maar ook gloednieuwe accessoires van Céline. En anders is het een mooie gelegenheid om het Amstel hotel eens van binnen te bekijken!  

Designer Vintage Sale 24 september 10.00 – 17.00 (gratis entree, wel even aanmelden via content@designer-vintage.com)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *