TCL weekendtips 23/24/25/26 nov

Op ontdekkingstocht

Vorige week is het Explore Festival begonnen, een samenwerking tussen de theaters van zeven grote steden in Nederland. Samen brengen ze vier voorstellingen uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika naar ons kikkerlandje. Een ‘state of the arts’ van het mondiale theater, oftewel: een mega toffe kans om nieuwe dingen te zien! Dit weekend staat bijvoorbeeld Ottof van de Marokkaanse choreografe Bouchra Ouizguen in Groningen (za 25 nov.) en kun je nieuwe Aziatische dans zien in Den Haag (Softmachine van Choy Ka Fai uit Singapore, ook op za 25 nov.). En wij kijken enorm uit naar de uitbundige satire op de bovenklasse van de Chileense groep La Re-sentida (nog te zien op di 28 nov. in Den Haag en do 30 nov. in Rotterdam) en de overrompelende voorstelling Under Siege uit China (o.a. do 30 nov. in Amsterdam).

Explore Festival in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Breda, Rotterdam, Groningen en Heerlen | t/m za 2 december

 

Arty Party

Dit weekend kun je oneindig veel hedendaagse kunst tot je nemen. Tijdens Amsterdam Art Weekend tentoonstellen heel veel galerieën en musea werk van hedendaagse kunstenaars. Daarnaast zijn er conferenties, interviews, boeklanceringen, etc. Het festival heeft meerdere routes samengesteld voor wanneer de gigantische hoeveelheid je een beetje overweldigt. Hou je wel van wat decadentie? Neem dan de Ruinart Champagne & Art Cruise. Je drinkt champagne tijdens een boottocht en bezoekt daarna gezamenlijk meerdere studio’s in de Rijksakademie, waar dit weekend RijksakademieOPEN plaatsvindt.

Amsterdam Art Weekend | do 23 t/m zo 26 november | RijksakademieOPEN | vr 24 t/m zo 26 november

 

Jonge rockers op tour

Niets leukers dan gratis genieten van live muziek, zeker als het in Paradiso is. Komende zondagmiddag kun je luisteren naar de muziek van studenten van de Herman Brood Academie. Bands als Rondé, 45ACIDBABIES, Palmsy en Mister & Mississippi waren eerder te zien tijdens Herman Brood Academie on Tour. Alle optredens zijn gratis te bezoeken, maar je moet je wel even

Herman Brood Academie on Tour in Paradiso | za 25 november 15:00

 

In gevecht met de tijd

Even leek het erop dat het definitief gedaan was met mimetheatergroep Bambie. In 2012 verloren ze hun structurele subsidie en een tijd is het stil. Maar nu is Bambie Back. Terug in Frascati, terug met spannend mimetheater en ditmaal ook met livemuziek. Ben je nieuwsgierig naar fysiek theater maar nog niet zo bekend met het genre? Dit is een goede plek om te beginnen.

Bambie is Back in Frascati | t/m za 25 november 20:30, première do 23 november (uitverkocht)

 

Van Scarlatti tot Palestrina

Van een geheel andere orde is het concert van het Amsterdamse kamerkoor Convivium. Ze zingen in de Sloterkerk in Osdorp prachtige klassieke werken. Heerlijk om te ontspannen na een drukke theateravond. Pak je fiets richting Osdorp voor een portie contemplatie in de namiddag.

Kamerkoor Convivium | zo 26 nov in de Sloterkerk

 

credits
foto Under Siege: Xiao Quan

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *