TCL weekendtips 22/23/24 september

Galeries hoppen in de avond

Unseen, het jaarlijkse fotofestival wordt steeds groter. Dit jaar is er voor het eerst een avondopenstelling van galeries en verschillende instellingen. De toegang is gratis. Twee uur lang kun je je vergapen aan bijzondere fotografie. En als je er geen genoeg van kunt krijgen, is het festival de volgende dag ook nog te bezoeken.

Unseen – explore Amsterdam’s galleries by night | za 23 september

 

Festival vol dans van ICK

Stadsgezelschap ICK organiseert aankomend weekend in alle hoeken en zalen van De Meervaart een festival met boordevol dans van het gezelschap zelf. Workshops, previews, lezingen, voorstellingen en meer. Sommige vrij toegankelijk en sommige tegen betaling. De kans om meer te weten en te zien over ICK. Wij zagen al eerder voorstellingen en zijn elke keer onder de indruk van de dansprestaties.

ICKFEST in Theater De Meervaart | za 23 en zo 24 september

 

Zoveel uitverkocht

We vinden het jammer als we ergens niet bij kunnen zijn, maar zijn ook heel blij dat cultuur zo leeft. Graag hadden we dit weekend de Engelse versie van Niet Meer Zonder Jou willen zien, Dad van Nasrdin Dchar is een hit – zelfs het grote Carré raakte uitverkocht, we kunnen ook niet liggen in het Scheepvaartmuseum als daar Canto Ostinato van Simeon ten Holt wordt uitgevoerd en jaaa het festival Mag het licht aan in het Muziekgebouw aan ’t IJ is geheel uitverkocht, want een programma met onder andere Typhoon, daar wil iedereen toch bij zijn. Voor sommige dingen moet je dus ver van tevoren je kaarten regelen. Van harte aanbevolen is het concert van Typhoon met Amsterdam Sinfonietta. Kaarten voor 9 januari 2018 zijn al in de verkoop. Wees er snel bij!

 

Laatste kans (dit jaar): theaterspektakel in het water

Nog één week dit jaar is de watervoorstelling MARE van theatergroep Vis à Vis te zien aan het Almeerderstrand. Wegens succes is dit actuele humoristische waterspektakel verlengt in 2018 en dan te zien van 9 mei t/m 15 juli. Maar dat duurt nog zó lang! Wij zagen de trailer en dat smaakte naar meer. Vanavond zitten we op de tribune. Ons verslag lees je begin volgende week!

MARE van Vis à Vis | t/m 1 oktober 2017 en mei-juli 2018

 

 

credits
uitgelichte afbeelding: MELISSIËR from the series Last Child in the Woods, 2017 © Melanie Bonajo-AKINCI-Selection made by Unseen
foto MARE © Anna van Kooij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *