TCL weekendtips 21/22/23 oktober

 

Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde

Hoewel het een kindervoorstelling is, kijken wij hier zelf gigantisch naar uit. Regisseur Jetse Batelaan maakte een bijzondere voorstelling met een simpele vraag: wat gebeurt er als de grote mensen weggaan? De spanning zit in de vorm van de voorstelling. Wanneer de volwassenen weggaan, komen kinderen het podium op die ter plekke geregisseerd worden. Hoe dat er precies uitziet weten wij ook niet, maar o.a. de Theaterkrant was razend enthousiast. Wij zijn vooral heel erg benieuwd!

Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde (8+) in Stadsschouwburg Amsterdam | zo 23 oktober 15:00

 

Het Debuut XL

Jaarlijks worden tijdens het International Theatreschool Festival (ITs festival) de meest veelbelovende voorstellingen en talententen geselecteerd om met Het Debuut op toernee te gaan door Nederland. Het zijn altijd spannende, jonge en uitdagende makers. Dit jaar zijn het Bosse Provoost & Kobe Chielen, Siona Houthuys en Sue-Ann Bel & Vincent van Woerkom. Een hele toffe plek om een blik te werpen op de toekomst van het theaterveld. Tijdens Het Debuut XL zijn er naast de vaste selectie ook nog optredens van jonge beeldende kunstenaars en muzikanten.

Het Debuut XL in Theater Bellevue | vr 21 en za 22 oktober 19:30

 

RRReuring Festival

Ook in Podium Mozaïek staan jonge makers. Naast theater macho-macho-foto Marjolijn van Dijkzijner ook spoken word-optredens en concerten. Wij verheugen ons vooral op zangeres Josephine Zwaan (25 oktober), de spoken word-artiesten van Poetry Circle Nowhere (27 oktober) en de voorstelling Macho, Macho (foto) van Igor Vrebac (21 oktober) die tijdens Amsterdam Fringe werd verkozen tot beste voorstelling. Igor is ook een van de geportretteerden van de tentoonstelling ‘Sjecam Se / Ik herinner me’ die tegelijkertijd te zien is. Een tentoonstelling over Bosnisch-Nederlandse jongeren, hun oorlogsherinneringen en toekomstdromen.

RRReuring Festival in Podium Mozaïek | vr 21 oktober 21:30

 

Museum Market

Elke maand wordt er op het Museumplein een arts & crafts markt georganiseerd. Er wordt van alles verkocht: van ansichtkaart tot kapstok en leuke geborduurde teksten zoals ‘You Go Glen Coco’ en ‘Treat Yo Self’. Oftewel, een markt om even lekker te struinen en zomaar iets moois op te pikken.

Museum Market op Museumplein | zo 23 oktober 12:00 – 18:00

 

Amsterdam Dance Event

Het grootste fenomeen op dancegebied is gisteren begonnen. Ieder jaar rond deze tijd dan is alles wat geel is, ADE. Het programma is immens. In hotels, musea, winkels, cafés en uiteraard op de bekende muzieklocaties zoals Paradiso, Melkweg, maar ook Muziekgebouw, is ADE te beleven. Via de website kun je je eigen programma samenstellen.

laurieZaterdag komt Laurie Anderson naar Amsterdam. In het Holland Festival heb ik een paar keer een performance van haar meegemaakt. Elke keer indrukwekkend. Een ware verteller van verhalen in combinatie met elektronische muziek. Anderson is de weduwe van Lou Reed en experimenteerde zo’n dertig jaar geleden met de mogelijkheden van elektronica. In haar nieuwe performance schept ze een multimediaal commentaar op het huidige Amerika.

Tickets koop je via de Melkweg, want zij organiseren het. De performance zelf is in de Stadsschouwburg. Zondag speelt Anderson met Philip Glass in de Melkweg. Dat concert is al uitverkocht.

 

credits
Foto (uitgelicht) Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde: © Kurt Van der Elst
Foto Macho Macho: © Marjolijn van Dijk
Foto Laurie Anderson: © Laurie Anderson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *