TCL weekendtips 20/21/22 januari

Ondertussen in Casablanca

Op het podium staan acteurs die acteurs spelen, die vertellen over hun acteursleven en de toneelstukken waarin ze acteerden. Hartstikke leuk natuurlijk, maar hoe zit het met die wereld buiten het theater? En wat doe je dan met je voorstelling als je weet dat die wereld altijd buiten het theater is, al doe je nog zo je best om het in je voorstelling te gebruiken? Zware thema’s wellicht, maar de voorstelling belooft enorm grappig te worden. En heel bijzonder; het is een coproductie van twee grote toneelgezelschappen: Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool.
Op zoek naar een plek om te eten in de buurt? Check hier onze tips.

Ondertussen in Casablanca in Compagnietheater | do 19, vr 20 (uitverkocht) en zo 21 januari 20:30

 

De huilende kers 

Leuk: ’s avonds laat (kwart over 11) via de achteringang van DeLaMar Theater naar binnen gaan en dan in een tot theatertempel omgetoverde foyer terechtkomen waar je naar een supergeestig stuk kunt kijken. Maarten Heijmans (Ramses in de televisieserie over Ramses Shaffy) en Ian Bok (nu te zien in Riphagen, de serie) nemen je mee in de legende De huilende kers die door de Tukurimasta’s, een Aziatische roversbende, wordt doorverteld. Ze hebben er een tijd (inter)nationaal mee rondgetoerd. Verwacht mime, zang in een hilarische opvoering. Language no problem, dus: Bring your girlfriend, your boss, your mother-in-law, or your weird uncle (Prague TV).

De huilende kers in DeLaMar | do 19, vr 20 januari 23:15

 

FOR REAL

Als we bij TCL aan hedendaagse kunst denken, denken we al snel aan kunst die behoorlijk conceptueel is. Bij FOR REAL (voorheen Realisme) kom je erachter dat er nog steeds heel veel spannende, interessante en mooie figuratieve kunst gemaakt wordt. Naast de galerieën die werk tentoonstellen zijn er bijna elk uur Artist Talks. Zeker een bezoekje aan de Passengers Terminal waard. Zie je ook nog eens waar al die toeristen toch altijd vandaan komen.

FOR REAL in de Passengers Terminal | tot en met zo 22 januari

 

Opening in EYE met Exposed

A.s. vrijdag is de opening van de nieuwe expositie Béla Tarr – Till the End of the World in EYE, georganiseerd door EYE’s jongerencommunity Exposed. Eerder schreven we al over de vorige Exposed opening, een supertip! De toegang is gratis en je krijgt naast een tof programma ook vaak een gratis drankje. Exposed stelt dat “de wereld na 20 januari niet meer hetzelfde zal zijn. Trump wordt officieel president” en daarom “vieren we het einde van de wereld met de opening van de tentoonstelling Béla Tarr – Till the End of the World.” De Hongaarse Béla Tarr is één van de meest invloedrijke filmmakers van de afgelopen dertig jaar en meester van het betoverende lange shot waarmee hij op een poëtische manier de sleur en zwaarmoedigheid van het dagelijks leven weergeeft. Wij zijn super benieuwd!

Opening Béla Tarr in EYE met Exposed | vr 20 jan 20:30

 

credits
foto uitgelichte afbeelding: Ondertussen in Casablanca – Kurt van Elst
foto De huilende Kers: Janey van Ierland
foto For Real: werk van kunstenaar Katerina Belkina (Galerie Lilja Zakirova)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *