TCL Weekendtips 18/19/20/21 mei

11 uur lang theatertalent

Trek je vliegtuigsokken maar aan, stretch nog wat en ga nog even naar de wc. 2666 van Frans theatertalent Tom Gosselin duurt 11 uur lang. Toch wordt ons van alle kanten ingefluisterd dat je er naartoe moet gaan. Is je Frans niet helemaal parfait? Geen zorgen, er is Nederlandse boventiteling. Ga iets meer naar achteren zitten om comfortabel mee te lezen.

2666 in de Stadsschouwburg Amsterdam

 

Atelierstruinen

De stad zit vol met prachtige ateliers en toch komen we er maar nauwelijks. OPENateliersZUID is een goede reden om in een keer er een heleboel te bezoeken. Bovendien kan je gelijk werk kopen, rechtstreeks van de makers.

OPENateliersZUID | za 20 en zo 21 mei, stadsdeel Zuid

 

Verhalen zijn overal

De Nederlandse schrijver Rutger Lemm en filmmaker Stephane Kaas sloegen de handen ineen voor een documentaire over de Israëlische schrijver Etgar Keret, die vooral bekend staat om zijn korte verhalen. De inspiratie voor die verhalen komen overal vandaan. En als we de trailer zien, zou het zo maar eens kunnen dat jij volledig geïnspireerd de bioscoopzaal uitloopt.

Etgar Keret: Based on a True Story | do 18 mei Ketelhuis, met Etgar Keret (uitverkocht, maar er wordt aangeraden om naar de kassa te gaan), za 20 mei de Brakke Grond, tijdens Das Mag festival

 

Eerste avondvullende voorstelling

Eerder stond Yvonne van den Eerenbeemt in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en presenteerde ze het kinderprogramma De Invaller. Nu komt ze met haar eerste avondvullende voorstelling. Zin in een hele hoop herkenning en prachtige liedjes? Sirene staat vrijdag 19 mei in Theater Griffioen in Amstelveen.

Sirene in Theater Griffioen | vr 19 mei 20:30

 

credits

foto 2666: Simon Gosselin

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *